Keresés
Close this search box.

„Úgy érzem, jó helyen vagyok” – Interjú Viszkok Fruzsinával

Becsült olvasási idő: 2 perc
Viszkok Fruzsina több mint tíz éve van jelen az online tartalomgyártásban, mégis képes megújulni, ennek köszönhetően pedig sikere töretlen.

 

Szerző: Balogh Edina

hirdetés

Viszkok Fruzsi kezdetben csak divatról és szépségápolásról blogolt és vlogolt. Aztán fokozatosan egyre tágabbra nyitotta ezt az ollót. Szép lassan haladt, sosem kapkodott, így alaposan átgondolt döntéseinek köszönhetően egyre mélyebb betekintést nyerhettünk az ő világba. Stílustippjei mellett ma már utazási élményeit is megosztja velünk, és ahhoz is rengeteg tanácsot kaphatunk tőle, hogyan rendszerezzük az otthonunkat, a teendőinket, az egész életünket. A témához kapcsolódóan könyve is megjelent Tedd rendbe az életed! címmel.     

Remind
Fotó: Nánási Pál | Forrás: PlanAll

Azt olvastam a nemrég megjelent könyvedben, hogy te már egészen kisgyermekkorod óta tudatosan megszervezed a napjaid. Honnan ez az adottság?

Azt hiszem a papír-írószer-rajongásomhoz vezethető vissza. Már gyerekkoromban nagyon megszerettem a kis diáknaptárak és leckefüzetek adta rendszerezettséget. Az idő elteltével pedig igen nagy hasznát vettem ennek a tulajdonságnak.

Ha már a gyerekkort említettük, van olyan jótanács, melyet otthonról hozol, de egész életen át elkísér?

„Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A szüleim a mai napig tartják ezt a szorgalmas nézetet. Számomra abszolút motiváló, hogy milyen tevékenyek.

Több éve jelenik meg évtervező naptárad is, miért tartod fontosnak az előretervezést?

Ha nem tervezünk előre, akkor tulajdonképpen csak a betanult rutinok mentén haladunk. Ahhoz, hogy fejlődhessünk, és tegyünk a céljainkért, kell a tudatos előretervezés, mert másképp elsiklunk felettük.

Nem titkolod, hogy szinte már rendmániás vagy. Hogy viseled, ha olyan helyre érkezel, ahol nagy a rendetlenség?

Rendmániának hívni talán kicsit túlzás, mondjuk inkább azt, hogy fokozottan rendkedvelő vagyok. Ennek ellenére biztosan nem kezdek el máshol pakolni, de elsőre valószínűleg veszek egy mély levegőt, és emlékeztetem magam, hogy mindenkinek más az ingerküszöbe a rend kapcsán és az otthonosságot illetően. 

Akkor valószínűleg meglehetősen fontosak számodra a jól bevett szokások. Elárulod a reggeli rutinod? Mi az, ami nélkül nem indul jól a napod?

Akkor indul jól a napom, ha sikerül időben kelnem, hogy a hivatalos napkezdés előtt még beleférjen egy kis olvasás egy finom kávé társaságában. Ez a szertartás kiegyensúlyozottá tesz. Emellett pedig igyekszem az első órában nem nyúlni a telefonomhoz.

Hogyan éled meg, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt eltervezted?

Abszolút jó alkalmazkodónak és rugalmas embernek tartom magam. Attól, hogy szeretek tervezni, még tudom, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden az én elképzeléseim szerint alakul. Az ilyen helyzeteket apró kihívásoknak veszem, amelyekre megoldást kell találnom ahelyett, hogy rágódnék rajtuk.

Mi volt a legspontánabb dolog az életedben?

Szerintem elég spontán utazó vagyok, ebben egyáltalán nem szeretem a túlszervezést, gyakran még szállást sem foglalok előre, hanem útközben választok. Így egyébként szuper last minute ajánlatokat lehet kifogni. Például egyszer Olaszországban sikerült egy 13. századi kastélyban megszállni töredékáron az eredetihez képest.

Ha tetszett a cikk, olvasd el az Ördög Nórával készült interjúnkat is!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn