Keresés
Close this search box.

5 szuper reggelizőhely a Balaton északi partján

Becsült olvasási idő: 3 perc
Nyaralás alatt több időnk jut megadni a módját a reggelinek egy hangulatos kávézóban, pékségben. László Krisztina mutatja be kedvenc helyeit a Balaton északi partján.

hirdetés

Reggeliző túránkat a Balaton északi-partján kezdjük az első településen, Balatonakarattyán, majd fejezzük be Tihanyban. Ígérjük, sok finomság vár ránk!

Csücsök

Balatonakarattya

A helyiek eleinte gyanakodva nézték, amikor a Nánási család a Covid-járvány ideje alatt megnyitotta első helyét Balatonakarattyán Nekem a Balaton néven. Túl nagy volt a híre, túl sokan keresték fel őket, ezért a környék lakói fellázadtak. Végül született egy kompromisszumos megoldás: a Kisbolt, a biciklivel arra gurulók legnagyobb örömére, nyárra kinyit, itt fel lehet frissülni, enni egy pár falatot; és a Nekem a Balaton nyitott egy nagyobb vendéglátóhelyet a Napfény parkoló mellé, ahol a nagy jövés-menés senkit nem zavar. A Csücsök – a név az építés közben ragadt rá –   az elmúlt két évben igazi szórakoztató központtá nőtte ki magát: délelőtt reggelizőhely, délben a könnyű ebédeké a főszerep, délután sütizni lehet, este pedig fergeteges koncertek és kulturális programok várják az idelátogatókat. A nyári időszakban nagy a pörgés, az év többi hónapjában sem zárnak be, a környéken élők ilyenkor itt tudnak egymással találkozni. S az is gyakran előfordul, hogy Ördög Nóra és Nánási Pál személyesen fogadja a vendégeket.

G&D kézműves cukrászda és pékség

Balatonkenese

Menjünk egy településsel tovább Balatonkenesére, ahol szakértők szerint az ország legfinomabb croissantjait lehet kapniValóban, az itt készített többféle ízesítésű francia péksütemény fantasztikusan finom, de a saját sütésű kovászos kenyereik és a meseszép tortáik is verhetetlenek. Ez utóbbival díjat is nyertek: a 2015-ös a Magyarország Tortája versenyen az Örség aranya fantázia nevet viselő tortájuk első helyezést kapott, de a második helyezést is az ő kreációjuk, a Zuzorka nyerte el.  Mindezeket Balatonkenese központjában lévő üzletük kerthelyiségében, árnyas fák alatt reggeli formájában is elfogyaszthatjuk. Ha klasszikusabb reggelire vágyunk, rendelhetünk rántottát, különböző szendvicseket, amelyekhez az alapanyagot a helyi kézműves termelőktől szerzik be. A cukrászda nevében a Szó-fivérek, a cukrász Szó Gellért és a pék Szó Dániel keresztnevének kezdőbetűit találjuk, télen is nyitva tartó üzletüket édesanyjuk, Szó Katalin vezeti.

Buborék

Csopak

Szintén a Covid-járvány lezárásainak köszönheti létrejöttét Csopakon a Buborék elnevezésű pékbisztró, amelyhez ma már egy bicikliüzlet és szerviz, a felső szinten pedig egy 6 szobás szállás is kapcsolódik. A strandtól csak egy ugrásra, az egykori Coop Közért épületében található ez a letisztult, természetes anyagú, modern bútorokkal berendezett, tágas kávézó-étterem, ahol a kenyér és péksütemény kínálat mellett új hullámos reggeliket is kínálnak, rántottákat, omletteket, Benedek-tojást, Buborék-zabkását és granolát, avokádós toastot, valamint ínyenc szendvicseket: kacsamájas körtéset, serrano sonkásat és füstölt lazacosat. Csopak apraja- nagyja áll sorban reggelente nyáron friss kenyérért és az átutazó turisták is megállnak egy jó kávéra mielőtt folytatnák útjukat Füred felé.

Nagyi kamrája

Balatonalmádi

Balatonalmádi központjában található a finomságok kicsiny boltja pontosan ugyanolyan kínálattal, mint egy gondoskodó nagymama spájza. Lekvárok, szörpök, házi kolbász, a legfinomabb balatoni borok helyi termelőktől és sok más finomság – olasz tészták, csokik, kávék, szerb ajvár – kaphatók itt. A Lipóti pékség minőségi kenyereiből, péksüteményeiből isteni szendvicseket készítenek reggelire, a vendég maga döntheti el, mi kerüljön bele. Joghurttal, egyéb tejtermékekkel és persze finom kávéval is kezdhetjük náluk a napot. Szép idő esetén az üzlet előtt felállított asztaloknál fogyaszthatjuk el őket, ha nincs meleg, vagy esik az eső, behúzódhatunk a hangulatos belső térbe.

Kotyogós Kávéterasz

Tihany

Elnevezését a tulaj kotyogós kávéfőzők iránti szenvedélyéről kapta, gazdag gyűjteménye kedvenc darabjait megcsodálhatjuk itt. A kávé a hely erőssége, a helyszínhez közelítve már messziről finom kávéillat csapja meg az orrunkat. Varázslatos környezetben, a tihanyi Belső-tó mellett található kávézó a nyugalom szigete, napernyők alatt a teraszon, vagy a kertben felállított nyugágyakban fogyaszthatjuk el a jó erős feketénket ,s ha enni támad kedvünk, klasszikus és újhullámos reggelik közül választhatunk. A sütemények kínálatából egyet mindenképpen érdemes megkóstolni, kedvencünk a japán Matcha tea alapú málnás fehércsokis matcha torta by Ómi süti, ami nemcsak finom, de egészséges is.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn