Spirituális utazásra hív a Leo Rooftop koktél menüje

Becsült olvasási idő: 4 perc
Hét energiapont, hét spirituális helyszín, hét üdítően izgalmas ital – a Leo Rooftop legújabb koktél kreációit a csakrák ihlették.
Hirdetés

Spirituális utazásra hív a Leo Rooftop koktél menüje

Becsült olvasási idő: 4 perc
Hét energiapont, hét spirituális helyszín, hét üdítően izgalmas ital – a Leo Rooftop legújabb koktél kreációit a csakrák ihlették.

A Hotel Clark nyolcadik emeletén elképesztő kilátás fogad. A fedett tetőteraszt körülöleli a Parlament, a Lánchíd, a Vár és a Duna alattuk feszülő, mélykék szalagjának látképe. Kedd délben még csak szállingóznak a vendégek, de estére megtelnek az asztalok. A Leo Rooftop vonzereje nem csak a bámulatos panorámában rejlik. Az ide érkezők bármelyik, már létező koktélt megrendelhetik a bárból, de ha különleges italkreációra vágynak, spirituális élményben lehet részük a március 21-től egy teljes éven át elérhető Csakra kollekció bármelyik koktél költeményével.

Láttatni a láthatatlant

Lehetne a jelmondata a Leo Rooftop csapatának, akik minden évben azon dolgoznak, hogy színes, történetekkel illusztrált italkreációikkal spirituális kalandra hívják a vendégeiket. Signature itallapuk hosszas – akár egy éven át tartó – kreatív munkafolyamat eredménye, amely során mérnöki precizitással és művészi játékossággal hozzák létre jól átgondolt koktél alkotásaikat. A Csakra kollekciót a Földön és a testünkben található hét energiapont ihlette. Minden csakrához egy-egy italt rendeltek, amelyek ízeikben, színeikben és motívumaikban képviselik az általuk reprezentált csakrapontokat.

Csakra kollekció

1. Gyökér csakra: Jeruzsálem

A gyökér csakrát jelképező, mélyvörös koktélt a tetejére helyezett, házi készítésű zselével töltött citromszelet teszi játékossá. Erőteljes ital, az alapját a Butterfly Cannon tequila, a mezcal és a földes jegyért felelős cékla alkotja. A megálmodása során – ahogy más kreációk esetében is – fontos szempont volt, hogy minél kevesebb hulladékot termeljen a bár. Az újrahasznosított citromszeletből kifacsart levet más italokhoz használják fel.

2. Szakrális csakra, Titicaca-tó

Nem véletlen, hogy a kollekció közönségkedvenc itala. A kézzel készült poharat egy maja kakaó ceremóniás pohár alapján álmodta meg Lakatos Ábel kerámiaművész de nemcsak a koktél látványa, a Tiki-vonalat képviselő ízvilága is a Peru és Bolívia határán található Titicaca-tóhoz repít bennünket képzeletben. A Malteco rummal készült, citrusos, fűszeres itallal jól harmonizál a tetejére került friss aloés-mentás hab.

3. Napfonat csakra, Uluru

A koktél az őslakos ausztrálok által Ulurunak nevezett Ayers Rock homokkősziklatömb vörösét idézi, a pohár peremét pedig a napfonat csakrára utaló játékos zselé díszíti. A populáris ízvilágú ital alapja a 9diDante vermut, frissességét a Leo csapat és a Sauska Pincészet együttműködésében készült, Elegantly Wasted névre keresztelt pezsgő adja. A krémes ízért a méhviasz felel, a friss szederből készült cordial pedig kellemes savasságot ad az italnak.

4. Szív csakra, Dobogó-kő

A kollekció talán legmeglepőbb és legkomplexebb tétele. Az magyar vonalat képviselő Unicum Riserva tökéletes összhangban van az őszibarackkal, a kókusszal, a midorival, a jázminnal és azzal a további fél tucat összetevővel, amiknek a harmóniájából egy izgalmas, citrusos ital született. A kókuszos, pezsgő tartalmú habon mikrozöld formájában megjelenik a cékla is. A spirális mintázatú, színes pohár pedig szintén magyar vonatkozású: hazai üvegmesterek készítették egy Dobogó-kőhöz közeli üveghutában. 

5. Torok csakra, Gízai piramisok

A torok csakra ehető ostyára nyomott szimbóluma alatt Tanqueray gin alapú, fűszeres koktél rejtőzik. A zafírkék italban mangó, ceremoniális kakaó és frissítő komló harmonizál. A kreációra permetezett kék lótusz parfüm az egyiptomi kultúrát képviseli és erősíti az ital ceremoniális jellegét.

6. Harmadik szem csakra, Stonehenge

A magnólialevéllel díszített koktél éppen annyi titkot rejt, mint az azt ihlető őskori építmény. A milk puch-okra jellemzően közel húsz alkotóelemet tartalmaz, amelyek tökéletes harmóniában egyesülnek. A tropikál ízvilágú, krémes ital alapja pedig nem más, mint a Glenmorangie X whisky.

7. Korona csakra, Kajlás-hegy

A Tito’s vodka, a yuzu és a gyömbérsör egyvelegéből egy frissítő, nyári ital született, amit a Kajlás-hegy alakját idéző, lilarépa hab koronáz meg. Az ehető ibolya sem véletlenül került a kreáció tetejére, a korona csakra színe a könnyű hab színében is visszaköszön.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés