Keresés
Close this search box.

„Bűntudatom van, ha nem csinálok semmit” – A kulisszák mögött Szombat Évával

Becsült olvasási idő: 2 perc
Szente Nikolette belesett a készülő Remind Bookazine kulisszái mögé, és a harmadik lapszám témájáról, az énidőről kérdezte a közreműködőket. Ezúttal Szombat Éva fotográfust faggatta.

hirdetés

Számodra mit jelent a tudatosság?

A tudatosság számomra nehéz kérdés. Mindig azt hittem, hogy ösztönösen csinálok dolgokat, de rá kellett jönnöm, hogy igazából sok mindenben tudatos döntéseket hozok. Ha a karrieremre gondolok, a munkám egy része ösztönös, de ha visszatekintek az éltemre, azt látom, hogy a céljaimért, amiket el akartam érni, megtettem a szükséges lépéseket. Tehát szakmai szempontból van bennem tudatosság, ami vegyül az ösztönösséggel. Szeretek spontán lenni, ami néha idegesítő lehet, mert rábízom magam a jövőre, viszont így helyet hagyok a meglepetéseknek.

Remind

Hogyan kapcsolódsz ki a mindennapokban?

Nagyon sűrű az életem, ezért kevés időm van a kikapcsolódásra és magamra. Olyankor szeretek találkozni a barátaimmal, nagyokat sétálni a férjemmel vagy fürdőbe menni – azt imádom –, illetve nagy filmrajongó vagyok. Rengeteg filmet nézek. Ha nagyon rossz időszakom van, egy-egy film vagy sorozat ki tud zökkenteni a rosszkedvből. Szeretek kulturálódni, de egy kiállítást ugyanúgy tudok élvezni, mint azt, ha ülök a tévé előtt és nasizom. De nehezen tudok kikapcsolódni. Általában bűntudatom van, ha nem csinálok semmit. Mindig kell csinálnom valamit, fotóznom vagy rajzolnom. Rajzolni is nagyon szeretek, bár mostanában ritkábban szoktam.

Mit nézel mostanában?

Most zárkóztam fel az Utódlásból. Azt imádom! Most jön Magyarországra John Walters. Az ő filmjei mindig kirántanak a hétköznapokból. Mindenkinek ajánlom őket. Például a Cry-Babyt! Nagy kedvencem a Female Trouble is.  

Fotó: Rédling Hanna

Ha kíváncsi vagy a Szombat Évával készült nagyinterjúnkra, keresd a Remind Bookazine harmadik lapszámában!

Ha tetszett a cikk, kattints, és olvasd el, mit mesélt a kulisszák mögött Révész Ildikó és Pásku Ferenc!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn