Top 5 wellness trend, amit neked is követned kell 2023-ban

Becsült olvasási idő: 2 perc
Ahogy gyorsul a világ, úgy válik egyre fontosabbá az énidő és az öngondoskodás szerepe. Nem csoda, hogy a wellness trendek sokkal népszerűbbek. Dóczy Júlia írása.
Hirdetés

Top 5 wellness trend, amit neked is követned kell 2023-ban

Becsült olvasási idő: 2 perc
Ahogy gyorsul a világ, úgy válik egyre fontosabbá az énidő és az öngondoskodás szerepe. Nem csoda, hogy a wellness trendek sokkal népszerűbbek. Dóczy Júlia írása.

A wellness trendek évről évre rohamos növekedést mutatnak, ami teljesen érthető, hiszen minél több a stressz, az inger, annál inkább szükségünk van arra, hogy valahonnan visszatöltsük magunkat. Mindannyian keressük a megoldást arra, hogyan éljünk egy ilyen rohanó világban nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és stresszmentesebb életet. Nézzük a trendelőrejelzést, milyen lehetőségek várnak ránk 2023-ban.

1. Alternatív terápiák

A holisztikus gondolkodásmód már nem csak tünetet kezel, a testi-lelki egyensúly a cél, amelyet több oldalról is megtámogathatunk. Az alternatív irányzatok között olyan izgalmas módszereket fedezhetünk fel, mint az ásványterápia, a hangfürdő vagy például a kranioszakrális kezelés, de egyre nagyobb figyelmet követel magának az ájurvédikus szemléletmód vagy a mindfulness is. Utóbbi az olyan stresszkezelő eszközeivel, mint a meditáció vagy a légzőgyakorlatok.

2. Mentális egyensúly

A covid alatt itthon töltött idő sokunk szorongásait, lelki nehézségeit felerősítette, így még inkább arra kényszerítette a társadalmunkat, hogy ne féljünk felvállalni és kezelni a mentális nehézségeinket. Szerencsére ma már nem számít tabunak ezekről beszélni, sőt több híresség is napirendre tűzte ezt a fontos témát. Ahelyett, hogy rejtegetnénk a problémáinkat, elkezdtünk megoldásokat keresni rá. Már nem ciki pszichológushoz, coach-hoz, segítő szakemberekhez járni, bizonyos cégek mindezt már juttatásként is biztosítják számunkra. Kezdjük felismerni azt a tényt, hogy ha szembenézünk, majd feloldjuk a lelki nehézségeinket, sokkal kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhetünk.

3. Önismereti utazások

Mindfulness tanfolyamok, csoportos elvonulások, a világ legkülönfélébb, spirituális erővel bíró helyszíneire szervezett utazások hívják fel a figyelmünket az önismeret fontosságára. És ezeket a lelki fejlődésünket elősegítő utakat bizony már egyedül is megtehetjük. Miben támogatnak? Általuk kicsit jobban megismerhetjük, ami a lelkünk mélyén rejlik, megtapasztalhatjuk, tudatosíthatjuk, kik vagyunk és mire vágyunk igazán.

4. Wellness alkalmazások

Az étkezést és a mozgást elősegítő wellness alkalmazások mellett megjelentek a mentális egészségünket megcélzó applikációk is! Csak hogy párat említsünk, a Just Like Buddha, a Headspace, a Calm vagy a Results Wellness Lifestyle a lelki egyensúlyunkat segíti helyrebillenteni. Pozitív megerősítésekkel, vezetett meditációkkal, mindfulness gyakorlatokkal, self-care tippekkel támogatja a mindennapokat.

5. Digitális detox

És bár az alkalmazások, ahogy korábban láttuk, jóra is használhatók, az vitathatatlan, mennyi időt rabolnak el tőlünk a jelenben. Pillanataink tudatos megélésében sokat akadályozhatnak, tehát ha tehetjük, tartsunk minden nap kütyümentes órákat is. Idén az előrejelzések azt mutatják, még több szállodát, kávézót találunk majd, ahol wifi-mentes légkört biztosítanak számunkra, hogy a chatelés helyett a való életben is beszélgethessünk, és hogy az élményeinket ne a social média felületeinkre, hanem a családi emlékalbumunkba posztoljuk ki.

Fotók: Pexels

Dóczy Júlia life és mindfulness coach honlapját a linkre kattintva érheted el!

Kattints, és olvasd el Dóczy Júlia előző írását is!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés