Az élet vize – Ne hagyd magad kiszáradni!

Becsült olvasási idő: 5 perc
Székrekedés, fejfájás, koncentráció zavar, csökkent teljesítőképesség és bizonyos esetekben még csalóka éhségérzet is jelezheti számunkra a tartós dehidratáltságot. Kautzky-Szemők Adrienn, okleveles természetgyógyász, fitoterapeuta-reflexológus írása.
Hirdetés

Az élet vize – Ne hagyd magad kiszáradni!

Becsült olvasási idő: 5 perc
Székrekedés, fejfájás, koncentráció zavar, csökkent teljesítőképesség és bizonyos esetekben még csalóka éhségérzet is jelezheti számunkra a tartós dehidratáltságot. Kautzky-Szemők Adrienn, okleveles természetgyógyász, fitoterapeuta-reflexológus írása.

A folyadékfogyasztás mértékéről sokat hallunk – kiváltképp a melegebb hónapokban –, az emberek 75%-a mégis krónikusan dehidrált, sőt az elfogyasztott folyadék minősége sem egészségünket szolgálja. Minden élőlény – legyen növény, állat vagy ember – alapvető szükséglete a víz! Természetüktől függ, hogy mennyi és milyen minőségű víz szükséges életükhöz, egészséges működésükhöz.

A Földet nem véletlenül nevezik kék bolygónak. Felszínének kétharmadát víz borítja, aminek 97 százaléka sós, 2 százaléka hóvá-jéggé fagyott édesvíz, míg emberi fogyasztásra, öntözésre circa 1 százaléknyi használható. Európa vízkészletei komoly veszélyben vannak, ennek oka leginkább a pazarló vízfelhasználás, részben a szennyezés. A problémával a WWF is rendszeresen foglalkozik, hiszen a népességnövekedés, a globális klímaváltozás és az ipari fejlődés valószínűleg még inkább megkérdőjelezi a készletek eloszlását. Márpedig víz nélkül nem tudunk élni.

Optimálisan testünk ¾-e víz, ne hagyjuk kiszáradni!

Az emberi test körülbelül 75%-ban vizet tartalmaz, az agynak 85%-a víz. Testünkben minden sejt működése a víztől függ, ezáltal számos rendellenességet a nem elegendő mennyiségű víz fogyasztása okoz. Különböző testfunkcióink fenntartása céljából szükségünk van rá, hogy minden egyes nap 2-3 liter vizet fogyasszunk. Víz nélkül három-hét nap alatt meghalhatunk.

Manapság az emberek 75%-a krónikusan dehidratált, vagyis vízhiányos. Így hívják azt az állapotot, amikor rendszeresen kevesebb vizet iszunk meg a szükséges napi 2,5 – 3 liter tiszta víznél. Pedig igazából tudjuk, hogy szükség volna rá, mégsem tesszük. Aztán megmagyarázzuk magunknak, hogy iszunk kávét is meg üdítőt, és persze levest is eszünk néha. Vagyis szinte mindent megtettünk, ami emberileg elvárható. De ez nem igaz! Összességében olyan helyzetet teremtünk, mintha a mosógépünket víz nélkül járatnánk, aminek ugye nem sok értelme lenne – ráadásul a motor és a különböző alkatrészek pillanatok alatt tönkremennének. A napi 2,5 liter tiszta víz elfogyasztása még a megfelelő táplálkozásnál is fontosabb.

Igyál az életedért!

  • Egyesek anyagcseréjét még az enyhe dehidratáció is 3%-kal lassítja le.
  • Egy pohár víz lefekvés előtti elfogyasztása majdnem 100%-ban képes megszüntetni a diétázók éjszakai éhségérzetét.
  • A vízhiány a nappali fáradtság első számú okozója.
  • Előzetes kutatások szerint napi 8-10 pohár víz elfogyasztása képes jelentősen, akár 80%-ban enyhíteni az ízületi fájdalmakat.
  • A testvíz mindössze akár 2%-ának csökkenése is képes zavaros emlékezőképességet előidézni, képes zavart kelteni a kognitív képességben, valamint okozhat koncentrációs nehézségeket.
  • A víz a test lengéscsillapítója. A folyadék amolyan ütközőként szolgál például az agyban, a gerincvelőben, a szervek és a magzat körül, hogy azok ne sérüljenek meg olyan könnyen.
  • A vizelettel ürülnek a toxinok és a fölösleges anyagok a szervezetből.

Az ivóvíz minősége

Európában szigorú előírások léteznek az ivóvíz minőségére vonatkozóan. Számos káros anyagra nézve állapítottak meg határértékeket, melyeket rendszeresen ellenőriznek. Erre sajnos nagy szükség van, mivel egy 2014-es felmérés szerint 40 német folyó vizét megvizsgálva 31 féle kozmetikum- és gyógyszermaradványt mutattak ki (fájdalomcsillapítók, koleszterincsökkentők, fogamzásgátlók, antibiotikumok, fertőtlenítők maradványait). Sajnos a hazánkban történt vizsgálatok sem adnak okot a túlzott optimizmusra. Erősen javasolt a fenti szennyezőanyagok elkerülése végett a víztisztító berendezések alkalmazása, vagy az általunk ismert összetételű víz fogyasztása.

A víz – mint intelligens élőlény

Hallottál már róla, hogy a vízkristályok megváltoztatják az alakjukat a különböző gondolatok, szavak, hangok, zenék, érzelmek hatására? Esetleg képet is láttál már olyan vízkristályokról, melyek különböző formát vettek fel különböző gondolatok, hangok, érzelmek közelében? Bizony, a víz érzékeli és rögzíti a környezetében történteket.

A víz „hallja”, „látja”, „érzi”, „megjegyzi” és „tárolja” a közelében elhangzó szavak, mondatok jelentését; a közelében megjelenő képek hangulatát, üzenetét; az elhangzó zene ritmusát, hangulatát, jelentését; a közelében megjelenő gondolatokat és érzéseket.

A legtöbb energiát a hegyi patakok és források tiszta, emberi kéz érintésétől mentes vize tartalmazza. Az ilyen vizek kristályszerkezete rendezett, hatszögletű formát ölt, ezért strukturált víznek is nevezzük. Sajnos amikor a vizet kiszakítjuk természetes közegéből és elosztó rendszerek rabjává tesszük, energetikailag sérül, kristályszerkezete megtörik.

Szervezetünk a roncsolódott kristályszerkezetű vizet csak óriási energiaráfordítás árán képes átalakítani. Az újszülött kisbabák strukturált víz készlete 97%, mely idővel egyre fogyatkozik. Időseknél, ha ez az arány 35% alá csökken, akkor következik be a halál.

Már napi 5 pohár víz elfogyasztása csökkenti

a vastagbélrák (45%-kal),

a mellrák (79%-kal),

és a húgyhólyagrák (50%-kal) kockázatát.

Dr. Masaru Emoto japán professzor (1943-2014) világhírű kutatásai során bizonyítást nyert, hogy a víz kristályszerkezete különböző impulzusok hatására változik, és – hasonlóan a homeopátiához – minden információt elraktároz. Az általa tárolt információkat képes az emberi szervezetre is átvinni, ezért olyan fontos hogy milyen vizet iszunk.

Emoto doktor a lefagyasztott vízcseppeket vizsgálta, első vízkristályképét 1994-ben készítette. Új módszerrel kezdte tanulmányozni a víznek ezen képességét, amellyel a gondolatok, a szavak, a hangok, a zene de a különböző írásjelek, szimbólumok és az ima vízre való hatása megjeleníthető. Bebizonyította, hogy a víz nemcsak a direkt hatásokra, hanem a gondolatokra és érzésekre is reagál. A gondolat rezgés, a rezgés forma, a forma pedig kristályalakzat képében mutatkozik meg.

A kísérleteihez desztillált vizet használt, amiben – mondhatni – semmilyen információ nincs. Erre az információ nélküli vízre különböző rezgéseket vitt fel. Mozart, Beethowen, Chopin műveket, heavy metal zenét, népdalokat „hallgattatott” a vízzel, különböző szavakat helyezett rá, majd mindegyiket lefagyasztotta, és mikroszkóp alatt megvizsgálta. Az eredmény megdöbbentő volt. Beethoven ötödik szimfóniájának lejátszásakor a desztillált vizet tartalmazó minta mikroszkópos képén jól ábrázolódik a hexagonális szerkezet, míg a heavy metal zene esetében szabálytalan (koncentrikusan szerveződő), szétrombolt struktúra látható.

A vizet az elektroszmog is megváltoztatja, a mikrohullámú sütőben melegített víz már nem mutat kristályokat, hanem egy összezavarodott struktúrát, a mobiltelefonok vagy számítógép mellett tárolt vízminták rövid időn belül szintén szétrombolt struktúrájúvá válnak.

Ha abból indulunk ki, hogy egy felnőtt ember 65-70 százaléka, egy újszülöttnek 80 százaléka és egy megtermékenyített petesejt 96 százaléka víz, és hogy ezek a molekulák egymással kommunikálnak, továbbadják a „kapott híreket”, könnyű belátnunk az elfogyasztott minőségének jelentőségét.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés