Vegán rakott burgonya csicseriomlettel

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Remek választás időhiányos üzletasszonyoknak, elfoglalt anyukáknak, éhes aprótalpúaknak, de hirtelen vacsorára vagy ebédre összedobott ételként is jól működik. Dr. Árvay Anita, azaz Veganeeta receptje.

hirdetés

Akit egy kicsit is foglalkoztat az egészséges étkezés témaköre, előbb-utóbb biztosan találkozik majd Dr. Árvai Anita, vagyis Veganeeta személyével. A Veganeeta mára komoly márkanévvé nőtte ki magát, amely többek között isteni vegán és mindenmentes receptjeiről is híres. Most egy mindenki számára könnyen elkészíthető, egészséges recept következik Anitától: a vegán rakott burgonya csicseriomlettel.

Remind

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg burgonya
  • 4 db, 15 cm hosszú vegán kolbász
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 pohár vegán tejföl
  • só, bors
  • 2 evőkanál bükkfán füstölt pirospaprika
  • Friss petrezselyem zöldje
  • friss snidling
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • kevéske víz
  • egy ág rozmaring (opcionális)

A vegán rakott burgonya elkészítése:

A krumplit jól megmossuk, kockákra vágjuk, majd 190-200 fokos sütőben olíva olajjal, sóval, borssal, 1 evőkanál vízzel meglocsolva megsütjük (én rozmaringgal sütöttem az aromája miatt). Amíg a burgonya sül, elkészítjük az étel többi részét. A vegán tejfölt bekeverjük a friss petrezselyemmel, snidlinggel, sóval, majd félre tesszük.

Néhány csepp olívaolajon megdinszteljük az összedarabolt hagymát a fokhagymával, a karikára szelt kolbásszal, a bükkfán füstölt pirospaprikával. Egy hagymás, fűszeres kolbászmorzsát készítünk, amit a ropogósra sült krumplival, fűszeres tejföllel és tojás helyett csicseriomlettel tálalunk.

Veganeeta további receptjeit keresd a Remind Bookazine második számában!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn