Keresés
Close this search box.

Útmutató a heted megtervezéséhez

Becsült olvasási idő: 2 perc
Használtál már naptárat, esetleg PlanAll tervezőt? Mai útmutatónkban a heti rendszerességű tervezés előnyeit és praktikáit szeretnénk bemutatni. A legjobb az egészben, hogy a tervezésnek nem kell nehéznek vagy időigényesnek lennie ahhoz, hogy változást hozzon az életedbe.

Hiszünk abban, hogy egy rituálé felállítása, a hét előre megtervezése teljesen megváltoztathatja a következő napok menetét. Ha minden hét elején csak fél órát töltesz el ezzel, az tudatosabbá, produktívabbá és kevésbé stresszessé teheti az elkövetkezendő napjaidat.

Így fogj hozzá!

Szerző: PlanAll

hirdetés

Remind
PlanAll One Day Napi tervező – 2023 – Fotó: PlanAll

1. Tűzd ki a heti fix tervezési napodat!

Kezdd azzal, hogy kiválasztasz egy időpontot a hét megtervezésére. Vasárnap délután vagy hétfő kora reggel, a kávéd/teád szürcsölgetése mellett. A lényeg, hogy egy csendes időszakot próbálj kijelölni, és építsd be ezt a heti rutinodba. Ezután gyűjtsd össze, amikre szükséged lesz – például:

Tedd élvezetessé ezt a kis rituálét kedvenc dalaid lejátszásával, gyertyagyújtással vagy a már említett csésze teával/kávéval. Hamarosan rá fogsz jönni, hogy minden héten erre a szent ’tervezési órára’ vársz!

2. Gondold végig az előző hetedet!

Szánj néhány percet az előző hét elemzésére.

Mi ment jól? Mi nem – és miért? Mit tehetsz jobban ezen a héten?

Ezeknek az egyszerű kérdéseknek a megválaszolása keretet és inspirációt ad az előttünk álló hét megtervezéséhez. Gondolkodás közben ne feledd, hogy a hibák csak leckék. Ahelyett, hogy ostoroznád magad, légy hálás értük. Használd őket arra, hogy motiváljanak a következő hét sikerére.

Tanulj, tervezz és folytasd!

3. Tekintsd át céljaidat és a következő lépéseket!

Ezután emlékeztesd magad a legfontosabb célkitűzéseidre, így hajlamosabb leszel priorizálni azokat a feladatokat, lépéseket, amelyek támogatják céljaid elérését.

Mit tehetsz ezen a héten, hogy egy lépéssel közelebb kerülj a sikerhez?

Vedd végig azokat a jó szokásokat, amelyek segíthetnek elérni céljaidat. Alakíts ki ezekből egyfajta rutint, például egy frissítő reggeli rutint és a kedvenc esti rutinodat.

Mi van, ha letérsz a pályáról? Semmi gond – csak kezdd újra holnap!

4. Készíts egy ütemtervet az előtted álló hétre!

Itt az ideje, hogy feltérképezd az előtted álló hét menetrendjét. Íme egy gyors ellenőrzőlista a lehetséges tervekről:

  • Találkozók, programok
  • Öngondoskodás és pihenőidő
  • Családi idő és barátok – ne felejtsd el a születésnapokat!
  • Munkaidő, értekezletek és projektek
  • Étkezés tervezése
  • Élelmiszervásárlás és egyéb ügyintézés
  • Étkezés előkészítése és főzés
  • Takarítási ütemterv

5. Tervezd meg feladataidat, teendőidet!

Vannak, akik csak heti feladatlistát írnak maguknak, és vannak, akiknek sokat segít, ha ezeket napokra is elosztják. Ez megkönnyíti számukra priorizálni azokat.

Akárhogy is, a to-do lista írás nagyszerű alkalom arra, hogy összesítve legyenek azon tennivalók, amelyekre emlékezned kell és teljesítened kell a következő héten.

A következő blogbejegyzésünkben a napi tervezéshez adunk pár hasznos és gyakorlati tippet.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn