Keresés
Close this search box.

Te is tehetsz értük! – Nagyszabású pop-up store a traumatizált gyerekekért

Becsült olvasási idő: 3 perc
Az UNICEF és a Világszép Alapítvány szeptemberben kétnapos pop-up store-ral támogatja a traumát átélt gyerekeket.

hirdetés

Szeptemberben újra UNICEF Pop-Up Store! A nagyszabású gardróbvásár idén a gyerekek testi-lelki jóllétéért és jogaiért küzdő UNICEF Magyarország hazai állami gondoskodásban nevelkedő gyerekeket támogató Világszép Alapítvány különleges összefogásával UNICEF Pop-Up Store and More néven valósul meg. A szervezetek a kétnapos eseménysorozat teljes bevételével a traumát átélt gyerekeket támogatják. A jótékonysági kezdeményezés nagykövetei Blaskó Nikolett és Mihalik Enikő mellett, Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus. Az online aukcióval egybekötött jótékonysági gardróbvásár idén  szakmai előadásokkal, valamint adománygyűjtő vacsorával egészül ki.

Remind

Újra Pop-Up Store and More!

A szeptember 29. és 30. között, Budapest belvárosában megnyíló UNICEF Pop-Up Store and More szervezői a korábbi sikerre való tekintettel az idei évben ismét felkérik a hazai divatszakma, az üzleti- és közélet ismert szereplőit, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A korábbi kínálathoz hasonlóan a designer női ruhák és kiegészítők mellett férfi- és gyermekruhák, kiegészítők, sportruházat is várja majd az érdeklődőket a belvárosi bemutatóteremben.

Te is tehetsz értük!

A kezdeményezés előző nagyköveteihez, Mihalik Enikő szupermodellhez és Blaskó Nikoletthez, a kommunikációs szakma egyik legismertebb szereplőjéhez idén Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus is csatlakozik.

A közönség számára publikus pódiumbeszélgetéseket Orvos-Tóth Noémi személyesen vezeti majd többek között Kadarkai Endrével, Tóth Verával, Kovács András Péterrel és Kafiya Said Mahdival, amelyekre támogatói jegyet lehet váltani szeptember 30-án délelőtt a Kempinski Hotelben.  

A konferencia platformot biztosít a terület szakértőinek, hogy megosszák tudásukat és hozzájárul a gyermekkori traumával kapcsolatos edukációhoz. A szervezők az online aukcióval egybekötött Pop-Up Store gardróbvásár és a pódiumbeszélgetések mellett, zártkörű adománygyűjtő vacsorát is szerveznek a Hotel Kempinski nagytermében. 

Remind

Trauma életeken át

A gyermekkori trauma komoly, egész életen át tartó mentális károkat, kötődési zavart, depressziót és testi, egészségügyi tüneteket is okozhat. A feldolgozatlan traumatikus élmények meghatározzák egy gyerek későbbi emberi kapcsolatait, megküzdési mechanizmusait és esélyeit a mindennapi boldogulásra. A traumatizált gyermekek egy csoportja, az állami gondoskodásban élők különösen kiszolgáltatottak a gyermekkori negatív élmények és történések tekintetében. Ma Magyarországon körülbelül 21000 gyerek és fiatal felnőtt él gyermekotthonokban vagy nevelőszülőknél.

„Egyetlen gyermek traumája sem marad izolációban. A trauma természete szerint időben és térben is terjed, így válik a te gyereked traumája az én gyerekem fájdalmává. Ám ugyanez igaz a gyógyulásra is: egyetlen gyermek begyógyított traumája egész közösségeket lesz képes gyógyítani” – mondta Orvos Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus, az UNICEF Magyarország bajnoka.

Remind

UNICEF és Világszép Alapítvány a gyerekekért

Az UNICEF fáradhatatlanul dolgozik a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeinek jóllétéért. Évről évre nő azon gyerekek száma, akik mindennapjaikat félelemben, éhség és szomjúság közepette töltik. Közel 50 millió gyermek van úton, hogy élhető helyet találjon magának, mivel a fegyveres konfliktusok és a tragikus természeti katasztrófák miatt arra kényszerültek, hogy elhagyják otthonukat. Sokan közülük egyedül maradtak, súlyos traumákon estek át és azonnali pszichológiai segítségre van szükségük.

A világ legrangosabb gyermekjogi szervezete jelen van a válságövezetekben. Több ezer szakember nyújt lelki elsősegélyt azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. A szervezet munkájára itthon is egyre nagyobb szükség van. Tucatnyi magyar programja között a Kilátó Élményprogram a hazai, állami gondoskodásban élő gyermekek támogatására jött létre. A program olyan gyerekeknek segít a traumafeldolgozásban, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, többnyire bántalmazás, vagy elhanyagolás miatt, vagy azért, mert rossz életkörülményeik veszélyeztették a normális fejlődésüket.

Az UNICEF Magyarország Pop-Up Store and More kampányához idén a hazai állami gondozásban nevelkedő gyerekeket támogató Világszép Alapítvány is csatlakozott. Az Alapítvány több mint 10 éve áll olyan gyerekek mellett, akikről a saját szülei helyett az állam gondoskodik. Programjaik célja, hogy a gyerekek az otthontalanság ellenére is meg tudják élni, hogy van helyük a világban, ők is szeretetre méltóak és vannak lehetőségeik az életben.

Remind

Kattints, és tudj meg többet a Pop-Up Store-ról vagy a pódium beszélgetésről!

Fotók: Pejkó Gergő

Ha tetszett a cikk, ez is tetszeni fog: kattints, és olvass a Legnagyobb Hősnek Járó Előd-vándordíjról!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn