Keresés
Close this search box.

3 téli program, mielőtt beköszönt a tavasz

Becsült olvasási idő: 2 perc
Ne hagyd, hogy a februári hideg a négy fal közé kényszerítsen! Mozdulj ki, és töltsd bakancslistás programokkal a tél utolsó napjait!

hirdetés

A napok egyre hosszabbak, mind többször és többször süt ki a nap, a virágboltok és az áruházak polcain már feltűntek a tavaszi hagymások, a vágott tulipánok, és hiába mutat a hőmérő még mínusz fokokat esténként, óráról órára közelebb kerülünk márciushoz és a csillagászati tavasz kezdetéhez.  Sokan már tűkön ülünk, hogy magunk mögött hagyhassuk a hideg napokat, és végre több rétegnyi meleg ruha nélkül mehessünk ki a szabadba, flangálhassunk a városban. Mindaddig azonban kiélvezhetjük azokat a programokat, amiket a tél kínál nekünk.

Remind

Gyermekvasút a Széchenyi-hegyen

Ugyan a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút egész évben közlekedik, különleges élmény átpöfögni vele a hó borította budai hegyeken különösen akkor, ha a téli csodavilág felfedezésétől egyedül a hideg tart bennünket vissza. 2022 novemberétől ráadásul gőzvontatású nosztalgiavonatra is jegyet válthatunk hétvégente. Akár a Széchenyi-hegy és a Hűvösvölgy közötti teljes szakaszt vonatozzuk végig, akár Normafa állomásig utazunk, hogy egy rövid kirándulással is megtoldjuk a programot, emlékezetes kikapcsolódásban lesz részünk.

Korcsolyázás a városban

A Balaton jege évek óta nem fagyott be úgy, hogy azon biztonsággal lehetett volna korcsolyázni, de szerencsére a fővárosban is akadnak hangulatos korcsolyapályák. Csúszhatunk a fedett Jégkertben, az Etele Pláza jegén, a Tétényi úti pályán és természetesen a Városliget csónakázótaván. Azonban érdemes figyelni a pályák nyitva tartását, a legtöbbjük ugyanis február közepén zár be.

Kirándulás a hóban

Ha nem riadunk vissza a hideg időjárástól, hagyjuk magunk mögött a szürke, netalán latyakos várost, és vegyünk célba egy olyan magaslatot, ahol egész télen kitart a hó. Bevehetjük magunkat a budai hegyekbe, kirándulhatunk a Duna-kanyar domborulatain, célba vehetjük a Börzsöny erdeit, esetleg elutazhatunk a Bükk-hegységbe vagy a Mátrába. Ha biztosra szeretnénk menni a hóhelyzetet illetően, tájékozódjunk az adott helyszín webkameraképének a segítségével.

Fotó: Pexels / Yan Krukau

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn