Keresés
Close this search box.

Szerzői jogok

1. Általános szabályok

A remindmagazin.hu weboldalon megjelent írásokat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény értelmében tilos máshol közzétenni.

Minden az oldalon található szerzői jogi védelmet élvező mű (fénykép, írás, rovatok címe, adatbázisok, valamint a remindmagazin.hu domain név) a Record Hungary Kft. szellemi tulajdonát képezi, illetve azok felhasználására vonatkozóan a Record Hungary Kft. a szerzőktől érvényes engedéllyel rendelkezik.

A Record Hungary Kft.-nek kizárólagos joga van ezen művek bármely jelenleg ismert módon történő felhasználására, átdolgozására és a felhasználás engedélyezésére.

A remindmagazin.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek kizárólag a Record Hungary Kft. előzetes írásbeli engedélyével és megfelelő mértékű jogdíj megfizetése ellenében használhatók fel.

A Record Hungary Kft. előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal bármely részét kivágni, lemásolni és a nyilvánossághoz bármely módon közvetíteni, illetve a weboldal felépítését, szerkezetét utánozni.

2. Szabad felhasználás

A szabad felhasználás körében a felhasználás díjtalan, de ahhoz a Record Hungary Kft. engedélye szükséges. A remindmagazin.hu weboldalon található szerzői jogi védelmet élvező művek az alábbi esetekben használhatók fel szabadon:

Engedély kérés küldése az info@remindmagazin.hu címre.

A Record Hungary Kft. a cikkek és egyéb írások idézését legfeljebb az eredeti mű 10%-át meg nem haladó mértékig, a forrás (remindmagazin.hu) és a szerző feltüntetésével engedélyezi.

A weboldalon található cikkekre mutató hiperhivatkozás más weboldalon szabadon elhelyezhető.

3.  A szerzői jog megsértésének következményei

Jogainak megsértése esetén a Record Hungary Kft. a jogsértővel szemben – az eset körülményeihez képest – polgári jogi igényeket támaszthat, illetve a jogsértő ellen büntetőfeljelentést tehet.

Record Hungary Kft. jogainak megsértése esetén a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítést követelhet.

Amennyiben a Record Hungary Kft. fent részletezett szerzői jogait az interneten sértik meg, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján jogosult a tárhely-szolgáltatót felhívni a jogellenes tartalom azonnali eltávolítására.

4. Egyéb rendelkezések

A jelen szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései az irányadók.

A Felhasználók által megadott személyes adatokat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően kezeljük.

A Felhasználók a www.remindmagazin.hu weboldalra történő belépéssel a fenti feltételeket elfogadják.