A sült körte elkészítése nem igényel rengeteg összetevőt, bármikor elkészítheted, hiszen alig félóra alatt meg is van. Variálhatod görög joghurttal, friss gyümölcsökkel, magvakkal.
A sült körte hozzávalói
- 4 közepes vilmoskörte
- 2 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
- 1 csipet só
- 4-6 db datolya (medjool)
- 1 marék pörkölt török mogyoró
Elkészítés
- A körtéket gerezdekre vágjuk, magházukat kivágjuk. Hőálló tálba tesszük, és összeforgatjuk a datolyasziruppal és egy csipet sóval.
- 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, megszórjuk pörkölt török mogyoróval és darabokra vágott datolyával.
- Lecsepegtetett görög joghurttal és datolyasziruppal kínáljuk.
Tipp: Datolyaszirupot keleti fűszereseknél és delikáteszboltban kapunk. Érdemes beszerezni, mert nagyon kellemes, különleges íze van, és sokáig elég. Természetes édesítő, ami magas antioxidáns tartalma miatt kedvelt.
Fotó: Bolega Niki
Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!



