Pofonegyszerű édesség: sült körte datolyával

Becsült olvasási idő: < 1 perc
Egy hosszú nap után mindössze fél óra alatt összeüthetjük ezt a jókedvre derítő finomságot. Ez az isteni sült körte Havas Dóra receptje.

hirdetés

A sült körte elkészítése nem igényel rengeteg összetevőt, bármikor elkészítheted, hiszen alig félóra alatt meg is van. Variálhatod görög joghurttal, friss gyümölcsökkel, magvakkal.

A sült körte hozzávalói

  • 4 közepes vilmoskörte
  • 2 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup
  • 1 csipet só
  • 4-6 db datolya (medjool)
  • 1 marék pörkölt török mogyoró

Elkészítés

  1. A körtéket gerezdekre vágjuk, magházukat kivágjuk. Hőálló tálba tesszük, és összeforgatjuk a datolyasziruppal és egy csipet sóval.
  2. 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, megszórjuk pörkölt török mogyoróval és darabokra vágott datolyával.
  4. Lecsepegtetett görög joghurttal és datolyasziruppal kínáljuk.

Tipp: Datolyaszirupot keleti fűszereseknél és delikáteszboltban kapunk. Érdemes beszerezni, mert nagyon kellemes, különleges íze van, és sokáig elég. Természetes édesítő, ami magas antioxidáns tartalma miatt kedvelt.

Fotó: Bolega Niki

Tetszett a cikk? Ez is tetszeni fog!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn