„Nem a trendeket követem, olyan kezelést csinálok, ami a páciens adottságainak felel meg” – Interjú dr. Phillips Krisztina esztétikai orvossal

Becsült olvasási idő: 5 perc
Dr. Phillips Krisztina lassan húsz éve praktizál bőrgyógyászként, több mint tíz éve pedig az egyik legsikeresebb esztétikai orvosként is számontartják. Idén szeptemberben saját fejlesztésű arcápoló családja megkapta az Érték és Minőség díjat. Ennek apropóján Balogh Edina beszélgetett vele.
Hirdetés

„Nem a trendeket követem, olyan kezelést csinálok, ami a páciens adottságainak felel meg” – Interjú dr. Phillips Krisztina esztétikai orvossal

Becsült olvasási idő: 5 perc
Dr. Phillips Krisztina lassan húsz éve praktizál bőrgyógyászként, több mint tíz éve pedig az egyik legsikeresebb esztétikai orvosként is számontartják. Idén szeptemberben saját fejlesztésű arcápoló családja megkapta az Érték és Minőség díjat. Ennek apropóján Balogh Edina beszélgetett vele.

Mit jelent számodra az Érték és Minőség díjazás?

A munkám elismerését. Még régebben szúrtam ki egy terméken ezt az emblémát, és felkeltette a figyelmem. Utánanéztem és azt láttam, hogy a szervezet, amely kiadja az Érték és Minőség díjat, rendkívül hiteles. Gondoltam, egy próbát megér, és a csapatommal beneveztük a szérumot az arcápoló termékcsaládomból. A pályázaton résztvevő termékek több lépcsős, alapos vizsgálaton mentek keresztül. A bírák figyelme minden részletre kiterjedt, az alapanyagokra, a gyártás folyamatára, a csomagolóanyagok, az elvégzett vizsgálatok dokumentációjára, és a piaci regisztrációra is. Végül egy többtagú zsűri adta meg a minősítést.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegye a kiemelkedőségekre hívja fel a figyelmet. Ez a díj annak a megtisztelő elismerése, hogy van létjogosultsága annak, amit mi több éves munkánk során létrehoztunk. Büszkén mondom, hogy a Dr. Krisztina Phillips Cosmetics arcápolási családért szóban még külön dicséretet is kaptam. A díjátadó igen nagyszabású volt, a Parlamentben zajlott. Remek érzés és egyben megható is volt ott ünnepelni a többi magyar vállalkozóval, akik ötletekben és tudásban gazdag alkotóerőt jelentenek az országban. Ez a minőségtanúsító embléma a kiválóságot jelzi a fogyasztók részére is, nem utolsó sorban pedig a megmérettetésen való diadalt is jelenti számunkra.  

Hazai viszonylatban újdonságnak számít, hogy egy elismert, hosszú ideje praktizáló bőrgyógyász saját palettával jelentkezik. Honnan jött az ötlet?

Régóta dédelgetett álmom volt, hogy megalkossam azt a bőrápoló termékcsaládot, amit a legjobb szívvel tudok ajánlani a vendégeimnek.

Vártam erre a megfelelő pillanatot, ami persze nem létezik, aztán úgy két évvel ezelőtt azt gondoltam, én nem akarok azok közé tartozni, akik csak álmodoznak, de sosem jutnak el a megvalósításig. Így aztán a tettek mezejére léptem és belevágtam a fejlesztésbe.

Nagyon fontosnak tartom az otthoni bőrápolást és bevallom mindig is krémmániás voltam. Már pályám elején is láttam, hogy lokálisan mennyi minden kezelhető a lábszárfekélyeken át egészen az autoimmun betegségek okozta bőrelváltozásokig. Emellett mindig is hittem a megfelelő bőrápolás fontosságában. Sőt a praxisomban mindezt meg is tapasztaltam, hiszen hiába jön valaki lézeres kezelésre, az eredmény nem lesz tökéletes, ha mondjuk a bőre nem megfelelően hidratált.

De bevallom, eleinte sokat hezitáltam, elbátortalanodtam, hogy belevágjak-e a saját krémek megalkotásába, aztán a férjem egy gondolata adta meg a végső lökést a vállalkozáshoz. Ő kanadai, de már egy ideje itt él. Az évek során többször kérdeztem, hogy mit gondol rólunk, magyarokról? A válaszai között mindig szerepelt az, hogy a magyar emberek irtó ápoltak. És ha szétnézel a világban, rájössz, hogy ez valóban így van, csak mi hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Jólesett, hogy ezt mondta rólunk, és a véleménye lendületet adott ahhoz is, hogy megalkossam a palettám, hiszen ez azt sugallja, hogy bizony lesz rá érdeklődés és kereslet.

Mennyi ideig tart egy ilyen folyamat?

Nekünk két és fél évbe telt a termékfejlesztés. Egy multinál nyilván minden sokkal gyorsabban megy, nincs ennyi idejük a fejlesztésekre, ám engem nem az mozgatott, hogy minél hamarabb piacra dobjam. A legjobbat akartam megalkotni. Ezért aztán hónapokig ment az egyeztetés és kísérletezés a vegyészekkel az alapanyagokat, az összetételt illetően. A paletta még nem teljes, egyelőre három termékről van szó: egy arclemosóról, egy antiaging szérumról és egy antioxidáns arckrémről. De már elkezdtük a bővítést. A termékek a saját webshopunkban és a klinikán is elérhetőek.

Hogy volt mind erre időd? Hiszen elég nagy pacientúrát viszel, emellett édesanya és feleség is vagy.

Nem volt egyszerű, néha azt gondoltam ez lehetetlen, de aztán mindig túljutottam a holtponton. Persze volt hozzá segítségem is, mint mindig a pályám során. A kollégáim, a családom végig támogattak.

Ha már a pályádnál tartunk, pontosan mióta vagy bőrgyógyász?  

2003-ban, éppen húsz évvel ezelőtt kezdtem el praktizálni először kórházakban, szakrendelőkben. Budapest számos bőrosztályán megfordultam, a legtöbb időt a Szent István kórházban töltöttem. 2011 óta létezik a magánpraxisom is, ma már a saját rendelőmben fogadom a pácienseket.  

Már kiskorodban is orvosnak készültél?

Eltaláltad. Talán 9-10 éves voltam, amikor eldöntöttem, hogy orvos leszek. Akkor még úgy éreztem, hogy az orvoslással tehetem a legtöbbet az emberekért, ez az út a leginkább altruista. Nyilván felnőtt fejjel ezt már másként látom, hiszen számtalan más olyan hivatás is létezik, amellyel segíthetjük embertársainkat vagy a társadalmat. Később az egyetemi éveim alatt dőlt el, hogy bőrgyógyász leszek. Orvostanhallgatóként lehetőségem nyílt rá, hogy minden szakba betekinthessenek. Én már az első bőrgyógyászat gyakorlaton tudtam, hogy na, ez vagyok én. Egyszerűen a zsigereimben éreztem, de nevezhetjük női megérzésnek is. Attól fogva a bőrgyógyászati tankönyv lett az első számú olvasmányom. Teljesen lenyűgözött minden, ami a legnagyobb szervünkkel, vagyis a bőrünkkel kapcsolatos volt.

A mai napig borzasztóan izgalmasnak tartom a munkám, annyira szerteágazó, olyan sok apró vetülete van.

Az esztétikai területen pedig szinte naponta találkozom valamilyen újdonsággal. Ez az ágazat folyamatosan fejlődik. Szinte minden nap hálát adok azért, hogy rátaláltam a hivatásomra.

Az esztétikai bőrgyógyászat is szerelem volt első látásra?

Mindig is érdekelt a női szépség, az emberi vonások szimmetriája. A képzés során pedig egyre inkább beleszerettem ebbe a területbe. Kiderült, hogy tehetségem is van hozzá, jó volt a manualitásom, a tanáraim, és a pácienseim visszajelzése alapján is úgy gondoltam, hogy érdemes lenne belevágnom. Eleinte az anyukámon, barátokon vagy szomszédokon próbálgattam a kezeléseket, és bevallom, szinte mámorossá tett, hogy láttam milyen boldogságot okozott nekik a beavatkozások eredménye. Hamar rákaptam az ilyenfajta sikerélményre, hiszen az esztétikai bőrgyógyászat nagy előnye, hogy a végeredmény szinte azonnal látható.

 

Melyek manapság a legnépszerűbb kezelések?

Továbbra is botox és a hialuronsav számít egyfajta arany standardnak. Régóta népszerűek ezek a kezelések, és úgy gondolom még sokáig azok is maradnak, mert látványos változást lehet velük elérni, gyakorlatilag minimális beavatkozással, nulla felépülési idővel. Hozzám a leginkább a 35-55 éves korosztály jár. Ebben a korban a bőr természetes megereszkedése az, ami a leginkább zavarja a pácienseket. Általános recept nincs, mindig egyénre szabott, hogy kinél milyen módszerrel tudjuk elérni a kívánt eredményt. Van, akinek elég egy három alkalmas hámlasztás, másnak a szálbefűzést ajánlom. Szerencsére a vendégeim bíznak bennem és elfogadják a javaslataimat.

De a social médiában, a celebek között azt látni, hogy az esztétikai kezelések terén van most egy elég erős, jellegzetes trend, amit rengetegen követnek. Előfordul, hogy konkrét elképzeléssel, esetleg fotóval érkezik valaki hozzád?

Én nem a trendek után megyek, olyan kezelést csinálok, ami a páciens adottságainak felel meg.

Minden esetben a természetességre törekszem annak ellenére, hogy valóban van most egy elég erős stílus, amelyet a túltöltött formák jellemeznek. Nálam ezek negatív példának számítanak, és nem is az a célom, hogy egyformán nézzenek ki a vendégeim. Azt vallom: akkor jó egy beavatkozás, ha a páciensen utána nem azt veszik észre, hogy bőrgyógyásznál volt, hanem hogy jobban néz ki. Persze előfordulnak konkrét kérések is, hogy valaki például csontosabb járomívet szeretne, mert nem adatott meg neki. Ilyesmit is lehet bizonyos mértékig korrigálni, de teljes átváltoztatásokat én nem csinálok.

Az a hír járja, hogy te mindent kipróbálsz magadon. Ez tényleg így van?

Persze, máskülönben, hogy ajánlhatnám másoknak? Kutyakötelességem mindent letesztelni, mielőtt alkalmaznám az újdonságokat a rendelőben. Én sem leszek már fiatalabb, így szükségem is van ezekre a beavatkozásokra.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés