Őszi kirándulástippek Budapest környékén

Becsült olvasási idő: 2 perc
Budapest környékén számos helyet találunk, amely ideális célpont egy egynapos kiránduláshoz. Elég vonatra vagy buszra ülnünk, és egy órán belül a természetben találhatjuk magunkat.
Hirdetés

Őszi kirándulástippek Budapest környékén

Becsült olvasási idő: 2 perc
Budapest környékén számos helyet találunk, amely ideális célpont egy egynapos kiránduláshoz. Elég vonatra vagy buszra ülnünk, és egy órán belül a természetben találhatjuk magunkat.
Forrás: Shutterstock

1. Ideális célpont a visegrádi Apátkúti-völgy, ahol szabadon látogatható erdészeti pihenők várják a kirándulókat, vagy a szintén Visegrádon található Ártéri erdő tanösvény a Duna-parton. Bár a fellegvár sajnos csak október végéig látogatható, kívülről is impozáns látványt nyújt. A visegrádi séta nem lehet teljes a Mogyoró-hegy meghódítása nélkül, ahol az egész évben működő alpesi bobpályára is érdemes betérni.

2. Dobogókő állat- és növényvilága miatt kihagyhatatlan eleme a Budapest környéki kirándulások listájának. A Visegrádi-hegységre általában jellemző zárt erdőtakaró elemei a különböző tölgyfajok, és az aljnövényzetben olyan ritkaságokra bukkanhatunk, mint például a hazánkban csak néhány helyen előforduló magyarföldi husáng. Az erdőkben láthatunk szarvasokat, őzeket, muflonokat, vaddisznókat, a kisebb testű állatok közül pedig rókákat, nyulakat, mókusokat. Arról se feledkezzünk meg, hogy Dobogókő az ország szívcsakrája, így ha ott vagyunk, érdemes meditálni is egy rövidet.

3. A 327 hektáron elterülő Budakeszi Vadaspark is kellemes helyszíne lehet a hétvégi kikapcsolódásnak. A táji értékek védelmét célul kitűző park változatos skáláját vonultatja fel a Magyarországon és Európában őshonos vadfajoknak. Az 1 km hosszú, 16 állomást számláló tanösvény kínálta gyalogszafarin kívül állatsimogató-parasztudvar, rönkjátszóterek és kiépített tűzrakóhelyek is várják a látogatókat.

4. Ha Budapesten belül szeretnénk zöldövezetbe jutni, akkor látogassuk meg a II. kerületben található Görgényi úti erdészeti iskolát. Az erdészeti termékekkel és erdőgazdálkodással megismertető tanösvény mellett található tájékoztatótáblák szemléletes példákkal mutatják be a természet összefüggéseit és az erdészeti munkákat. Érdemes végigsétálni a Látó-hegyi tanösvényen, mely csupán 1 kilométeres.

5. A Buda, Óbuda és Pesthidegkút hármas határán elterülő széles hegyhát, azaz a Hármashatár-hegy ideális kilátóhely a budai hegyek láncára, valamint Budapestre. Könnyen járható, jelzett turistaútjainak köszönhetően könnyed séták ideális terepe. Ide felérve szép időben még a számtalan siklóernyő látványában is gyönyörködhetünk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés