Mit? Mikor? Hogyan? Alapozó kisokos – Alapozó kisokos

Becsült olvasási idő: 5 perc
Hol van már a nyári barnaságunk! Bizony rég lekopott, a sápadt arcbőrünkön jobban előtűnnek az apró bőrhibák, ráncok, amelyek, lehet, hogy zavarnak minket. Egy jól eltalált alapozó gyorsan segíthet ezen!
Hirdetés

Mit? Mikor? Hogyan? Alapozó kisokos – Alapozó kisokos

Becsült olvasási idő: 5 perc
Hol van már a nyári barnaságunk! Bizony rég lekopott, a sápadt arcbőrünkön jobban előtűnnek az apró bőrhibák, ráncok, amelyek, lehet, hogy zavarnak minket. Egy jól eltalált alapozó gyorsan segíthet ezen!

Egyenetlen, fakó arcbőr, fáradt vonások, pigmentfoltok, ráncocskák: a fáradtság, az öregedés legfeltűnőbb jelei az arcbőrünkön. Ha gyorssegélyre vágyunk, a lehető legjobb megoldást az alapozó nyújthatja. Egy jól eltalált alapozóval percek alatt makulátlan arcbőrt varázsolhatunk magunknak, sőt az alapozók új generációjával hosszútávú ápolást is biztosíthatunk bőrünknek. Jöjjön most néhány jótanács a tökéletes alapozó kiválasztásához!

Milyen alapozók léteznek egyáltalán?

A legtöbben a folyékony alapozót ismerik, ez a legrégebbi alapozófajta, de nem áll meg itt a választék. Léteznek hab állagú, úgynevezett mousse-ok, vagy por állagú alapozók is, amelyek nem egyenlőek a porpúderrel. Hogy milyen állagú alapozót válasszunk, ezt bőrtípusunk is nagymértékben befolyásolhatja. A száraz bőrtípusnak az olajosabb, folyékony alapozó való, ha zsíros, olajos a bőröd, akkor használj inkább por alapozót. A hab állagú, mousse alapozók tökéletesebb fedést biztosítanak, ha az alapozásnál ez a célunk, akkor válasszuk ezt. Normál bőrtípusnál szabad a pálya, bármelyik fajta alapozó megfelelő, a kevert bőrtípusú hölgyek a nagyobb bőrterület típusa alapján keressék a nekik legmegfelelőbb készítményt.

Mennyire legyen erős a fedőhatása?

Ha szép a bőrünk és nem szükséges bármiféle bőrproblémát elfedni, akkor elég lehet alapozó gyanánt egy színezett hidratáló krém is. A sűrű, erősebben fedő alapozókat a pattanásos, pigmentfoltos bőrre ajánlják a szakemberek. Minél előrébb tartunk az időben, az alapozó annál inkább kihangsúlyozza a mimikai ráncainkat, a szemkörnyéki szarkalábak. Csak nagyon vékony, áttetsző fedésű, folyékony, természetes hatású alapozót érdemes ebben az életkorban használni. Felejtsük el az alapozókat, amelyekre az van írva, hogy vízálló, tartós vagy olajmentes, mert ezek nagyon erős fedés biztosítanak, ami bizonyos kor felett nem előnyös. Használjunk „láthatatlan” jelzővel ellátott alapozót, vagy szérum alapozót, ezek vékonyan fednek.

Milyen tónusú és milyen színű a bőröd?

Hideg, meleg vagy éppen semleges? A bőrtónus megállapításához nem kell más, mint egy kis napfény, egy papírlap, de ha biztosra akarunk menni, akkor érdemes egyszer egy szakértő véleményét is kikérni. A bőrtónus ismerete egyébként nemcsak az alapozás esetében hasznos, de a ruhák kiválasztásánál is segít, ha tudjuk, melyik színárnyalat, tónus áll jól nekünk és melyik nem.   

A hideg bőrtónusú embereknek a napfényben kicsit kékes, rózsaszín a bőrük, ezen kívül a kék és szürke szemszínűek tartoznak ebbe a csoportba világosabb barna és természetes szőke hajjal. Ők kerüljék a sárgás tónusú alapozót, mert hiába lesz meg a tökéletes árnyalat, akkor is nagyon el fog ütni a szín.

A meleg bőrtónusú személyeknek napfényben sárgás, barackos színű a bőrük, szemszínük általában barna és mogyoróbarna, hajuk sötétbarna vagy sötétvörös. Nekik a rózsaszín tónusú alapozók nem illenek.

A semleges bőrtónus a legnehezebben meghatározható tónus, mivel se nem meleg és se nem hideg. Az emberek nagy része ebbe a csoportba tartozik, napfényben a bőrük zöldes árnyalatúnak látszódik, nekik az olívás tónusú alapozók ajánlottak.

Milyen színű a bőröd?

A bőrszín évszakonként változhat annak függvényében, hogy mennyit napoztunk, mennyire vagyunk lebarnulva. Éppen ezért szükség lehet egy téli és egy nyári alapozóra, amelyeket akkor érdemes beszerezni, amikor már a régi alapozó nem passzol a bőrszínhez.  Az alapozók csomagolásán a kisebb számok a világos, a nagyobb számok a sötétebb árnyalatokat jelölik.

Hogyan válasszunk alapozót?

A jó alapozó észrevehetetlen, olyan mintha nem is vittük volna fel az arcunkra.  Akkor követünk el hibát, amikor elfelejtjük, hogy a nyakunknak és a dekoltázsunknak általában más a bőrszíne, mint az arcunknak. Ennek az a magyarázata, hogy sokan nem kenik fényvédővel a nyakukat, dekoltázsukat, ezért itt sötétebb a bőr. Éppen ezért az alapozót a nyak színéhez válasszuk. Attól függően, hogy a nyak színe milyen, az alapozónk lehet, hogy végül egy-két árnyalattal világosabb vagy sötétebb lesz, mint az arcszínünk, de így nem lesz maszkszerű hatás a különböző árnyalatú területek miatt.

Éppen ezért felejtsük el, hogy az üzletben a kézfejünkön, vagy a csuklónkon teszteljük az alapozó színét. Az üzletekben általában felülről jön a fény, ami beárnyékolja az arcot, ettől a bőrünk sötétebbnek látszik. Ezt úgy tudjuk elkerülni, hogy megnézzük, hol van a fényforrás az üzletben, előveszünk egy kis tükröt, felkenjük a nyaki részre az alapozót, és a fény felé fordulunk a tükörrel úgy, hogy pont szemből érje a fény a nyaki területet. Ha nem látjuk, hova kentük az alapozót, megtaláltuk az árnyalatunkat.

Kedvenc alapozóink, amelyek fednek, ápolnak és védenek is

Artistry Future Glow™ Szérum alapozó

Alapozó és bőrápolási készítmény egyben, liposzómás technikája lehetővé teszi, hogy a növényi összetevők mélyen bejussanak a bőrfelszín alá és ott is kifejtsék a hatásukat. A másik különleges technológiájának segítségével képes meghatározni a különböző bőrtónusok pigmentjeinek pontos arányát, ezáltal gyakorlatilag minden alap bőrtónusra és altónusra ki tudott dolgozni egy gyönyörű árnyalatot. Az árnyalatok a bőr alaptónusai és altónusai szerint vannak felsorakoztatva, így könnyen és pontosan ki tudjuk választani a 17 árnyalatból a számunkra megfelelőt. Emellett ez a súlytalan alapozó szérum óvja a bőrt a környezeti ártalmaktól: többek közt SPF 35 PA++ fényvédelmet nyújt, véd a szennyeződésektől, és antioxidáns hatású. A hialuronsav-komplexet tartalmazó formulája pedig a bőr nedvességtartalmát javítja.

Ajánlott fogyasztói ára: 24 400 Ft

Maybelline New york Super Stay Vitamin C alapozó színezett szérum

Ez a színezett szérum C-vitaminnal gazdagított formulával enyhe fedését és a ragyogó hatást biztosít a bőrnek. Gyöngyház pigmenteket tartalmazó formulája visszatükrözi a fényt és optikailag sokat javít a bőrhibákon. A 24 pigmentet tartalmazó összetétele akár minden bőrtónusba beleolvad és lágy fedésével akár egész nap tart elkenődés nélkül. A benne található C-vitamin pedig növeli a bőr természetes fényét, friss hatást kölcsönöz, véd a külső hatásoktól, kívülről és belülről is ragyogtatja a bőröd. A csomagolásban lévő applikátorral egyszerűen felvihetjük az arcbőrre. Ha az alapozót rétegezve visszük fel az arcunkra, akár közepes vagy erős fedést is elérhetünk vele.

Ajánlott fogyasztói ár: 5399 Ft

LANCOME Teint Idole Ultra Wear Care&Glow alapozó

Egy luxus készítmény, ami akár 24 órán át tartó természetes, ragyogó hatást kölcsönöz az arcbőrnek. Egész nap frissnek, üdének érezzük a bőrünket tőle, közepes fedést biztosít, amely kihangsúlyozza a vonásokat és természetes fényt kölcsönöz a bőrnek. Ápoló hatását a benne rejlő ragyogásfokozó szérum biztosítja hidratáló hialuronsavval és simító hatású mandulasavval, ezeknek köszönhetően a bőr napról napra ragyogóbb, simább, egyenletesebb lehet. Az apró ráncok nem látszódnak, az arcbőr szemmel láthatóan feltöltődik. Mivel ápoló formulája gyengéd a bőrhöz, minden bőrtípusra alkalmazható. SPF 25 fényvédelemmel bír.

Ajánlott fogyasztói ára: 20 790 Ft

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés