Keresés
Close this search box.

Libamájtorchonnal töltött macaron

Becsült olvasási idő: 2 perc
Következzen egy különleges recept a Casa Christa éttermének séfjeitől, Kovács Edittől és Gerstmayer Benjámintól.

hirdetés

Hozzávalók

  • 600 g libamáj
  • 4 cl tokaji aszú
  • 2 l tej
  • 180 g tojásfehérje
  • 2 g só, 2 g őrölt bors

A macaron hozzávalói

  • 250 g mandulaliszt
  • 250 g porcukor
  • cukorszirup
Remind

Elkészítés

A libamájat a jeges tejbe áztatjuk, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Kivesszük, eltávolítjuk róla a vékony hártyaréteg, majd a májat leválasztjuk a középen húzódó erezetről, és nagyobb darabokra vágjuk. Ami rajta maradt az erezeten azt még szitán átpasszírozzuk. Só, bors, a porcukor és a Tokaji Aszú felhasználásával páclevet készítünk, majd ebbe helyezzük bele a máj darabokat. Óvatosan átforgatjuk es teljesen légmentesen összetömörítve, fóliázva egy éjszakát pácolni hagyjuk a hűtőszekrényben. Az így kapott májat mi szuvidálni szoktuk 55 fokon 90 percig, de sütőben, vízgőzön, 60 fokon egy óra alatt is remekül el lehet készíteni. Ezután már csak dermeszteni kell.

A macaron elkészítése

A tojásfehérje feléből és 120 fokos cukorszirupból kemény habot készítünk. A fehérje másik felét tant pur tant-nal (porcukor + mandulaliszt 1:1 arányban átszitálva)

elkeverjük. Majd a felvert fehérjét es a mandulalisztes keveréket óvatosan összeforgatjuk habzsákba töltjük, majd kis stufnikat nyomunk belőle egy zsírpapíros sütőtálcára nyomjuk. A tálcát alulról kicsit megütögetjük, hogy szépen elterüljenek rajta a még nyers macaronok.

Kb. egy órát pihentetjük addig, amíg a tetején bőrösödés vagy enyhén száradást tapasztalunk, majd 140 fokon 15 percig sütjük. A kihűlt macaronokat megtöltjük a libamájtorchon-szeletekkel, és tálaljuk.

A Casa Christa séfjeinek további két receptjét megtalálod a Remind Bookazine harmadik számában!

Ha kíváncsi vagy a Casa Christa tulajdonospárosára, kattints, és olvasd el interjúnkat Forrai-Kovács Krisztinával és Forrai Miklóssal!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn