Keresés
Close this search box.

3 könyv februárra: Downton Abbey grófnéjáról, a lelki egyensúlyról és egy gyilkosságról

Becsült olvasási idő: 2 perc
Kapcsolj ki, merülj el, nyiss a világra! Könyvajánlónkban minden hónapban három olyan könyvet hozunk, amelyekkel minőségi énidőt tölthetsz.

hirdetés

Remind

Carnarvon grófnéja: Lady Almina és a valódi Downton Abbey – Highclere Castle elveszett öröksége

Highclere Castle nemcsak a Downton Abbey forgatási helyszíne, hanem annak a családnak az otthona is, amely a népszerű tévésorozat karaktereit ihlette. Könyvében Highclere jelenlegi úrnője, lady Fiona meséli el a kastély egykori lakóinak történetét, elődje életén keresztül. Lady Almina a bankmágnás Alfred de Rothschild törvénytelen lányaként született, és tizenkilenc évesen házasodott be a Carnarvon családba – Cora Crawley-hoz hasonlóan – hatalmas hozományának köszönhetően. Hamar bebizonyosodott, hogy Almina méltó az új címéhez. Highclere kivirágzott az irányítása alatt: a békeévek alatt fényűző partiknak adott otthont, az első világháború alatt pedig a sebesült katonák szanatóriumává vált.

Könyvmolyképző Kiadó, 3599 forint

Remind

Piczkó Katalin: Szeretkertben önmagunkkal

Piczkó Katalin legújabb könyvével rátapintott arra a témára, amely kivétel nélkül mindannyiunkat foglalkoztat: vajon hogyan érezhetjük jól magunkat a bőrünkben, amikor a külső körülményeink közel sem mondhatók ideálisnak? Mit tehetünk azért, hogy megtaláljuk a stabilitást az életünkben, miközben a szomszéd országban háború zajlik, a világválság rányomja a bélyegét a hétköznapjainkra, és éppen csak kilábaltunk a pandémiából? És vajon melyek azok a belső erőforrások, amelyekre támaszkodva nemcsak a közvetlen környezetünkbe, de akár a világba is békét hozhatunk?

Tolerance-Training, 4260 forint

Remind

Stephanie Scott: Ami maradt belőlem

A fiatal japán ügyvédnő, Szumikó egy nap különös telefonhívást kap, ami rádöbbenti, hogy milyen keveset tud édesanyja halálának a körülményeiről, ezért nyomozásba kezd. Rina, a boldogtalan feleség és szerető anya története apránként áll össze előtte, miközben rájön, hogy olyanok is bűnrészesek a gyilkosságában, akik ártatlannak hiszik magukat. A szingapúri-brit írónő lebilincselő krimije szembesít bennünket azzal, hogy a szerelem nevében sokszor borzalmas dolgokra is képesek vagyunk.  

Athenaeum Kiadó, 4699 forint

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn