Hogyan lehetünk boldogok? – Világmozgalom a stressz- és erőszakmentes életért

Becsült olvasási idő: 2 perc
Magyarországra látogatott Gurudev Sri Sri Ravi Shankar spirituális vezető és békenagykövet, az Art of Living nemzetközi szervezet alapítója, szellemi atyja.
Hirdetés

Hogyan lehetünk boldogok? – Világmozgalom a stressz- és erőszakmentes életért

Becsült olvasási idő: 2 perc
Magyarországra látogatott Gurudev Sri Sri Ravi Shankar spirituális vezető és békenagykövet, az Art of Living nemzetközi szervezet alapítója, szellemi atyja.

Stresszmentes élet, erőszakmentes társadalom, világbéke. Egymásból következő lehetőségek azért, hogy az emberiség végre nyugalomban éljen, ne tegye tönkre saját magát és élőhelyét, a Földet. Mert ha az egyén rendben van önmagával, ez társadalmi szinten is pozitív változást idézhet elő. Az Art Of Living, a világ egyik legnagyobb önkéntes alapú szervezetének hitvallása is ezen a filozófián alapul. Saját koncepció alapján kidolgozott oktatási programjukban légzéstechnikai és meditációs tanfolyam, stresszoldó foglalkozások, jóga és autentikus ájurvédikus oktatások, valamint a nemzetközi akkreditációval rendelkező Art Of Living tanárképzés is szerepel.

A mester Magyarországon

Az Art of Living alapítója és szellemi vezetője Gurudev Sri Sri Ravi Shankar nemrégiben Budapestre látogatott és egy meditációval egybekötött előadáson ismertette tanait a magyar közönséggel. A mester varázsa abban rejlik, hogy az ősi védikus bölcsességet ötvözi a modern életérzéssel, olyan szellemi és lelki témákkal foglalkozik, amelyek oly aktuálisak mai világunkban.

Ki vagyok én? Mi a küldetésünk ezen a földön? Hogyan lehetünk boldogok, kiegyensúlyozottak, élhetünk békében társainkkal?

És persze megtanít helyesen lélegezni, meditálni. Legnagyobb amerikai egyetemek – a Stanford, a Yale, a Harvard és a UCLA – kutatásai arra jutottak Gurudev SKY légzésmeditációs technikájával kapcsolatban, hogy jótékony hatással van a mentális egészségre és jólétre, miközben csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót, gyógyítja a traumát felülmúlva egyéb terápiás és meditációs technikákat.

Nemcsak tanítanak, de cselekednek is

Az Art of Living helyi szervezetei ott segítenek, ahol tudnak szerte a világban. Természeti katasztrófák, háborús konfliktusok áldozatainak gyűjtenek ételre, ruhákra, megszervezik az adományok eljuttatását, szállást biztosítanak a rászorulóknak. Traumaelhárító programjaikkal több ezer emberrel tettek jót: háborús veteránoknak, foglyoknak, egészségügyi dolgozóknak, háborús bűnösök áldozatainak és azok családtagjainak. 1990 óta több mint 800.000 fogvatartott kapott lehetőséget a világban arra, hogy részt vegyenek Art Of Living programon, remélve, hogy ezáltal képesek lesznek kitörni a az erőszak, a bűntudat és a bűnösség körforgásából.

A holisztikusabb rehabilitáció érdekében Gurudev olyan szabadidős lehetőségeket is kezdeményezett számukra, mint például színházi, zenei és táncműhelyek, valamint szakképzések. A szervezet önkéntesei az alkohol- és drogrehabilitáció területén is jelen vannak, módszereikkel segítenek az érintetteknek kilépni a drog-, alkohol- és szerfüggőségből. Indiában pedig kiállnak a nők társadalmi szerepvállalásának erősítése mellett, ösztönzik a szülőket, hogy engedjék iskolába járni leány gyermekeiket, a nőket megtanítják a higiénia alapjaira, a betegségek megelőzésére, saját önbizalmuk fejlesztésére. Teszik ezt végtelen szelídséggel, kitartással és azzal a meggyőződéssel, hogy tanításuk és tetteik megértésre találnak.

Fotók: Art of Living

Kattints, ha még többet olvasnál Gurudevről!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés