Keresés
Close this search box.

3 ok, amiért érdemes megtervezned a következő évedet – Ajándék évtervező oldalakkal!

Becsült olvasási idő: 2 perc
Észrevetted, hogy sokkal tudatosabban tudsz jelen lenni a mindennapjaidban, ha összegzed mindazokat a sikereket, amiket már elértél, és új célokat állítasz magad elé?

hirdetés

Remind

Ugyan bármikor a kezünkbe vehetünk egy papírt és egy tollat, hogy leírjuk, mire vágyunk, mik a céljaink az életben, a legjobb alkalom erre az év végi időszak lehet, amikor számba veted mindazt, amire méltán büszke lehetsz, és új kalandokba vághatsz vagy folytathatod az elkezdett utadat.

1. Segít lelassulni

Az év vége felé hajlamosak vagyunk abba a hibába esni, hogy programot program hátára szervezünk, miközben ennek az időszaknak a meghitt családi és baráti együttlétekről, a lelassulásról és a háláról kellene szólnia. Teremts időt arra, hogy megállj és végiggondold, mi mindent történt veled az elmúlt évben. Milyen kitűzött célokat értél el? Mi tett boldoggá? Mik várnak még megvalósításra? Mik és kik motiváltak téged az utadon? Légy büszke a sikereidre, de ne bánj magaddal túl keményen, ha nem alakult minden úgy, ahogyan eltervezted.

2. Segít tisztábban látni, hogy hová tartasz

Érezted már úgy, mintha nem lennél a saját életed ura, mintha az idő egyszerűen kifolyna a kezeid közül? Ha az előtted álló évre kisebb-nagyobb célokat tűzöl ki, könnyebben tudod a medrében tartani az életed alakulását. Látni fogod, hogy milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy elérd azt, amire vágysz, és végül értékelni tudod majd az apró mérföldköveket is.

3. Segít elérni a céljaidat

Talán meglepő, de kutatások is bizonyítják, hogy sokkal könnyebben elérheted a céljaidat, ha írsz róluk egy listát, hiszen ezzel aktiválod a cselekvési folyamatot az agyadban. Jegyezd fel, hogy mit szeretnél elérni az előtted álló évben; gondold végig, hogy mire van szükséged a megvalósításához; és tűzz ki egy konkrét dátumot, vagy ha szükségét érzed, akár többet is a részfeladatok elvégzéséhez. 

Tipp!

Mielőtt hozzálátnál, teremts nyugodt légkört magad körül. Vonulj el egy olyan helyiségbe, ahol egyedül lehetsz, gyújts gyertyát, vigyél magaddal egy bögre meleg teát vagy kávét, bugyoláld be magad a kedvenc pokrócodba, és ha jól esik, tegyél fel zenét. Az Évtervezőben található kérdésekre őszintén válaszolj. Tudatosítsd magadban, hogy önmagadért dolgozol. Gondold át jól a kérdéseket, és tartsd szem előtt, hogy nincsenek rossz válaszok!

Vágj bele tudatosan az új évbe, és töltsd le a Remind Bookazine első számában található Évtervezőjének az első három oldalát, a teljes évtervezőért pedig vásárold meg a magazint!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn