Egy élet tárgyakban elmesélve

Becsült olvasási idő: 2 perc
Sokan úgy tartják, felesleges gyűjtögetnünk, a tárgyaknak nincs akkora jelentősége, mint hisszük. Bódis Boglárka divattervező megmutatta féltve őrzött gyűjteménye kincseit, és rácáfolt a fenti kijelentésre.

 

Szerző: Balogh Edina
Hirdetés

Egy élet tárgyakban elmesélve

Becsült olvasási idő: 2 perc
Sokan úgy tartják, felesleges gyűjtögetnünk, a tárgyaknak nincs akkora jelentősége, mint hisszük. Bódis Boglárka divattervező megmutatta féltve őrzött gyűjteménye kincseit, és rácáfolt a fenti kijelentésre.

 

Szerző: Balogh Edina

Bódis Boglárka az Elysian divatmárka megalkotójaként és tervezőjeként egészen egyéni világot álmodott meg magának. Nemcsak ruhái, de saját kedvenc tárgyai is magukban hordozzák stílusát, érzelmeit, emlékeit. Amikor arra kértük, mutassa meg azokat a tárgyakat, amelyek szívének a legkedvesebbek, egy kis betekintést is nyerhettünk Bogi különleges világába.

1. Az első tárgy, ami rögtön eszembe jutott, amikor megkaptam a felkérést, egy ékszer volt. Ez a lánc már hosszú ideje családunk birtokában van, édesanyámé volt, s én tőle kaptam. A medáljában egy holdkő található, amely kiemelten fontos számomra. A holdkövet a nőiesség kövének is tartják, nem véletlen, hogy anyáról lányára szállt, emellett nyugtató, energetizáló hatással is bír. A holdkövet körülölelő sötétkék zafírkövek pedig szerencsehozó drágakőként ismertek. Ezt az ékszert mindig viselem, egyfajta pozitív hatású talizmánnak tartom, amelytől sosem válnék meg. 

2. Nagy csodálója vagyok a japán kultúrának és művészeteknek. Igaz, Japánban még nem jártam, de sokat tanultam és olvastam már erről a távoli országról. A gésák története, élete, a ruházatuk különösen megfogott. Így nagyon megörültem, amikor találtam egy olyan weboldalt, amelyen régi japán kimonókat árultak. Különlegessége ezeknek a speciálisan kimonóselyemből készült daraboknak, hogy nincsenek megjavítva, az esetleges sérüléseket, egy-egy meghúzódott szálat szinte mementóként őrzik magukon, ezzel is növelve értéküket. Innen rendeltem egy halvány rózsaszín darabot, amely fehér hegyekkel van díszítve. Számomra divattervezőként is rendkívül érdekes ez a kimonó, tartozik hozzá egy gyönyörű szép obi öv, és kaptam hozzá egy alsó köntöst és további kiegészítőket is. 

3. Ez a tárgy nemrég került még csak hozzám, de máris nagyon sokat jelent nekem. A nyáron Bali szigetére utaztam. Ez az utazás nemcsak feltöltődést, de lelki gyógyulást is adott nekem. Segített lezárni egy nehéz életszakaszt. A szigeten elmentem egy gyógyítóhoz, aki miután meghallgatott, azt tanácsolta, hogy mindennap imádkozzam az egyik istenükhöz, Szaraszvatihoz. Ő a tudás, a bölcsesség és a művészetek istennője. Ezért vásároltam meg ezt a bronzszobrot, amelyet hazahoztam az otthonomba, és amikor csak ránézek, mindig emlékeztet arra, hogy mit is tanultam meg Balin.

Szeretnéd megnézni Bódis Boglárka további kedvenc tárgyait is? Akkor keresd a Remind magazint az újságárusoknál.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés