Keresés
Close this search box.

5 fontos könyv Dragomán György író életében

Becsült olvasási idő: 2 perc
Dragomán György, egyik legnagyobb kortárs írónk fantasztikus regényekkel örvendeztette meg több évtizedes munkássága során olvasóit. Jöjjenek most az ő kedvenc könyvei.

hirdetés

A Remind Bookazine második számában Dragomán György szívet melengettető sorai nemcsak az olvasás megszállottjainak jelentenek nagy élményt, de azoknak is, akik bár szeretnek olvasni, mindig találnak valami kifogást a halasztásra. Az író meggyőző érvek egész sorozatát tálalja írásában lenyűgöző, irodalmi megfogalmazásban. Kíváncsiak voltunk arra, mely könyvek dobogtatják meg az ő szívét és miért. Lehet, hogy mi is kedvet kapunk hozzájuk. 

Remind

Barbara Ring: Peik

Olvasás előtti gyerekorom legkedvesebb könyve, Peikről, az árva kisfiúról, akit magához vesz Pável bácsi, a jó szándékú professzor. Peik lassan találja meg a helyét a városban, kis kalandok, apró izgalmak, a lényeg a nyugalom és a bizalom. 

Remind

Jaroslav Hasek: Svejk

A világ legviccesebb és legborzasztóbb könyve. Látszólag az első világháborúról szól, de valójában arra tanít, hogy a hülyék parancsainak csak hülyeséggel lehet ellenszegülni, ez pedig, amilyen mulatságos, olyan fájdalmasan és halálosan reménytelen. Úgy két évente újraolvasom.

Remind

Samuel Beckett: Watt

Sokak szerint lefordíthatatlan regény, büszke vagyok rá, hogy én mégis lefordítottam. A becketti életmű legvidámabb darabja: permutációs pikareszk, amelyben a főhős Mr. Knott udvarházában szegődik szolgálatba, hogy megtudja, miért van egyáltalán valami, miért nincs inkább semmi.

Remind

Cormac McCarty: Az átkelés

Egy epikus neo-western, ha egy mondatban akarnám összefoglalni, azt mondanám, hogy Móricz Zsigmond és Bodor Ádám a Károli Bibliát olvassák a Vadnyugaton, miközben Tom Waits szól halkan a háttérben.

Remind

Szabó T. Anna: Vagyok

A feleségem összegyűjtött versei, amikor összerakta és végigolvastam, azt éreztem, ebben benne van az egész életünk.

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn