Keresés
Close this search box.

Megérkezett a Daalarna legújabb esküvői kollekciója, a BREATHE

Becsült olvasási idő: 4 perc
A Daalarna legújabb esküvői ruhakollekciója, a BREATHE a természet tiszta szépségéből merít ihletet, és arra inspirálja a menyasszonyokat, hogy a nagy napon is érvényesítsék „a kevesebb több” elvét. A kampányképek az osztrák Alpokban készültek, a festői Salzkammergut régió változatos tájain.

hirdetés

Daalarna számára a letisztult, minimalista stílus nem csak egy a legújabb trendek közül. A márka tervezője, Benes Anita mindig is hitt az egyszerűség időtlen szépségében, és ennek hangsúlyozása a brand egyik meghatározó célkitűzése a kezdetektől fogva.

„Az az egyszerű, tiszta elegancia, amely napjainkban újra virágkorát éli, nálunk nem egy újonnan felfedezett vonzalom, hanem a márka DNS-ébe kódolt filozófia. Nem véletlen, hogy márkanevünk, a Daalarna is egy svéd tájegység nevét viseli, ezzel is szerettem volna kifejezni csodálatomat a letisztult, minimalista skandináv dizájn iránt. Már kezdetben is az volt a célom, hogy a 2000-es évekre jellemző túlzó, jelmezszerű menyasszonyi ruhákhoz képest egy új, letisztult irányvonalat képviseljek, és ez a Daalarna egyik legerősebb stílusjegye mind a mai napig.”

BREATHE

A BREATHE kollekció a tiszta és egyszerű formákat, a visszafogott anyaghasználatot és „a kevesebb több” elvét érvényesíti. Benes Anita a természet változatos elemeiből merített ihletet a kollekció tervezésekor: a szél légiessége, a kavicsok egyszerű tökéletessége, a hegyek fenségessége, a hó tisztasága, a vadvirágok változatossága és a gleccserek csillogása mind-mind inspirációul szolgáltak az esküvői ruhák megálmodásához.

Remind

A természetben megtalálható izgalmas formák, például a páfrányok, vadvirágok, különféle levelek vagy a havasi gyopár visszaköszönnek a ruhákon megtalálható csipkemotívumokon is, amelyek így egy karakteres, modern alternatívát képviselnek a tradicionális csipkékkel szemben. A kollekció számos ruhájának vonalvezetése az aszimmetrikus hegyvonulatokat, csillogásuk pedig a napsütötte hegyi patakok szépségét idézi meg. Az egyik különleges darabot a gleccserek izgalmas kanyarulatai ihlették, felerősítve ezzel az új kollekció egyik fontos üzenetét: a természet a legnagyobb alkotómester és a legtökéletesebb inspirációs forrás.

A BREATHE kollekcióban olyan kiegészítők is helyet kaptak, mint a poncsó, a kardigán, a pelerin vagy a boleró, amelyek őszi vagy téli esküvő esetén anélkül tartják melegen viselőjüket, hogy az a stílus rovására menne.

A fenntarthatóság jegyében

Az évek során a Daalarna mindig is igyekezett egyre fenntarthatóbb anyagokat használni az esküvői ruhák készítése során, és ez alól a BREATHE kollekció sem kivétel. „Az alapanyagaink 85-90 százaléka Európából érkezik, a ruháink pedig egytől egyik budapesti dizájnvarrodánkban készülnek, ahol több mint 40 alkalmazottat foglalkoztatunk. Magasan képzett szakemberek szabják, varrják, díszítik a ruhákat, hogy minden egyes Daalarna vendég a legszebbnek érezhesse magát akár a nagy napon, akár élete egy fontos eseményén.”

Lélegezz!

A BREATHE kollekció azonban nem csak a ruhákról szól: a kollekció elnevezésével üzenni is szeretne Benes Anita a menyasszonyoknak. „Arra biztatom a nagy nap előtt álló menyasszonyokat, hogy vegyenek egy nagy levegőt, és az esküvői előkészületek zajában csendesedjenek el egy kicsit, hogy megtalálják a belső békéjüket. Ez a nyugalom segítheti hozzá őket ahhoz, hogy a nagy napjukon igazán önmaguk maradhassanak, és valóban csak arra fókuszáljanak, ami igazán fontos.”

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn