8 családi program, hogy tartalmasan teljen a téli szünet

Becsült olvasási idő: 4 perc
A téli szünidőre olyan programokat válogattunk össze, amelyeket jó eséllyel a család minden tagja szeretni fog.
Hirdetés

8 családi program, hogy tartalmasan teljen a téli szünet

Becsült olvasási idő: 4 perc
A téli szünidőre olyan programokat válogattunk össze, amelyeket jó eséllyel a család minden tagja szeretni fog.

Ahogy beköszönt a rossz idő, úgy válik egye nagyobb kihívássá, hogy ne a tévé előtt üssük el az üres óráinkat. Adunk néhány tippet, hogy ne csak a téli szünet, a hűvös hétvégék is tartalmas programokkal teljenek.

Élmény az egész családnak

Ha a tudatos tervezés elkötelezett híve vagy, és még az ünnepek alatt is törekszel arra, hogy rendszert vigyél a napjaidba, vásárolj előre jegyet egy izgalmas előadásra. 

Recirquel: Kristály a Millenárison – a Müpa kihelyezett előadása

A Kristály varázsvilága felnőtteket és gyermekeket egyaránt vár, ezúttal a Millenárison, ahol a csillogó jégbe fagyott, bámulatos meseképek a közönség szeme láttára és közreműködésével kelnek életre.
A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott alkotás klasszikus meséket megidéző története szerint Kristály-világ úrnője elvesztette hitét az emberi érzelmekben, ezért befagyasztja a világot, és csillogó, ám jeges falak közé zárkózik. A közönség és a fellépő művészek együtt keresik a szeretet melegségét, a fény reményét ebben a lenyűgöző illúziókkal és mutatványokkal teli térben.

A nemzetközi hírű, magyar újcirkusz társulat ünnepi hangulatot teremtő előadásában a közönség megcsodálhatja a Recirquel más produkcióiból a hazai közönség körében már jól ismert artisták mutatványait, akik ezúttal is hazai vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphop táncosaival lépnek a jeges porondra. Az előadás 6 éves kortól ajánlott. 

Mikor?

2023. január 15 -ig több alkalommal

További információk

A Recirquel honlapján

Magyar Állami Népi Együttes: Csodaváró betlehemes

A nézők a karácsonyi időszak örömteli pillanatait élhetik át a hótündérek hajnali hóvarázslatától a hóemberek titkos találkozóján és a karácsonyi mézillatú, mágikus ételek elkészítésén át egészen a karácsonyfa-állítás és -díszítés meghitt ceremóniájáig. A Magyar Állami Népi Együttes hét képben megfogalmazott adventi táncjátéka (Karácsony hajnala; Téli játékok; Hóember-találkozó; Száncsengő; Süssünk, süssünk valamit; Betlehemesek; Szép karácsony) igazi ünnepi hangulatot teremt, közel hozza a karácsony titkát, felidézi a várakozás gyermeki örömét.

Az előadásban részlet hangzik el Szabó T. Anna Hóhullásban című verséből, Michael Praetorius Terpsichore, musarum aoniarum quinta című gyűjteményének 21-es számú tételéből, a Suite de Gran Ballet-ból, valamint elhangzik Gárdonyi Géza Fel nagy örömre! című verse is.

Mikor?

December 28-án 18:00 órakor és december 29-én 18:00 órakor

További információk

A Müpa honlapján

Diótörő

A történet kezdetén megismerhetjük Masát, Mását és Lujzát, a három testvért, akik a szeretet ünnepén kiosonnak a nevelőintézetből és az utcán az embereket nézik, ahogy készülődnek karácsony ünnepére. A klasszikus mesét és Csajkovszkij zeneművét a felnőtteknek nem kell bemutatni, de a gyerekeknek hatalmas élmény lehet egy ilyen látványos színpadi előadás.

A klasszikus történetet a 4 for One dolgozta át és alkalmazta színpadra, és a Sárközi Gyula Társulat tagjai, valamint a Madách Musical Tánc- és Színművészeti Iskola és Szakgimnázium növendékei adják elő.

Mikor?

2022. december 29-én 15:00 és 19:00 órakor, valamint december 30-án 15:00 és 19:00 órakor

További információk

A RaM Színház by Freelusion honlapján

Ha esik, ha fúj

Nem lehet mindig előre tervezni, ezért szerencse, hogy vannak olyan helyek, ahová egy hirtelen ötlettől vezérelve is elindulhatunk. 

Csodák Palotája

A Csodák Palotája remek program kisebb vagy nagyobb gyerekekkel is, ráadásul még a szülők is maradéktalanul élvezni fogják. Rengeteg tudományos attrakcióval, több mint 250 interaktív játékkal, állandó kiállításokkal, ügyességi játékokkal, szabadulószobával vár a fizika, a kémia és a biológia tudományos vívmányait is megismertető intézmény. Itt tényleg értelmesen szórakozva lehet eltölteni egy egész napot is.

További információ

A Csodák Palotája honlapján

Álmok álmodói – Világraszóló magyarok 

A közel hatezer négyzetméteres területen a tudományos mérföldkövekhez kapcsolódó magyar hozzájárulásokat ismerhetjük megA tárlat hat plusz egy tudományterületet dolgoz fel, ezek a mobilitás, az orvoslás, az ipar, az agrárium, az infokommunikáció, a tér tudománya és a hely szelleme. A kiállítás legfőbb célja a tudomány világának népszerűsítése és a fiatalok inspirálása közérthető, látványos, szórakoztató formában.

A kiállítás közel másfél kilométernyi látogatói útvonalán folyamatosan váltják egymást az interaktív elemek: sétálhatunk egy óriási agyban, ahol játékosan ismerkedhetünk meg az idegrendszer működésével, repülőgépbe szállhatunk, ahol a felhők között tanulmányozhatjuk a legjelentősebb hazai repülőmérnökök történetét, a Marson kalandozhatunk VR-szemüvegben, vagy éppen a Hold felszínéről csodálhatjuk meg a Földet, ami egy izgalmas dómvetítést rejt magában.

További információk

A Millennáris honlapján

Céltalan lődörgés helyett

A friss levegőre télen is szükség van. Ha a sétához túl fázósak vagyunk, remek közös program lehet egy korcsolyázás, szánkózás vagy túrázás.

Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó

A műjég egy olyan klasszikus, ami sosem lesz elcsépelt vagy ciki. Tavaly télen ráadásul meg is újult, így mindenképpen el kell ide látogatni. Akkor is, ha még sohasem húztunk korcsolyát a lábunkra: ezt ugyanis alapszinten nagyon könnyű megtanulni. A jégtánc után egy jó forralt bor vagy meleg tea úgyszintén kötelező klasszikusok. 

További információk

A Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó honlapján

Szánkózás a Normafán

A Normafa télen-nyáron jó program a tiszta levegő és a gyönyörű kilátás miatt. Ráadásul ide a kutyánkat is vihetjük magunkkal. Ha gyerekekkel megyünk, akkor vigyünk szánkót, és csússzunk néhányat – ennél tényleg nincs egyszerűbb és jobb szórakozás, ha esik a hó. Az Anna-rét lankás dombjairól pedig a legkisebbek is biztonsággal csúszhatnak. 

Kirándulás és bobozás Sástón

A Mátrában található Sástó Magyarország legmagasabb helyén fekvő tava. A gyönyörű kilátásért és a különböző hosszúságú – akár óvodás gyerekekkel is végig járható – túraútvonalakért érdemes jól felöltöznünk és kirándulnunk egyet a környéken.

Fotók: Mohai Balázs, Álmok Álmodói, Bao Menglong / Unsplash

Ha a szünidőben szívesen kirándulnál Budapest környékén, ebben a cikkünkben adunk néhány tippet, hogy merre indulj!

Tetszett, inspirált? Oszd meg másokkal is!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Hirdetés