Keresés
Close this search box.

A magyar festőművész, aki meghódítja a világot – Saját galériát nyitott Budapesten Göncz Dalma

Remind

Göncz Dalma formabontó alkotásai úgy robbantak be a művészeti szcénába, mint egy földöntúli, egyszerre kőkemény és ezer színben játszó meteoritok. Habitusával, alázatával, soha nem szűnő kitartásával és tehetségével pedig jóval azelőtt felhívta magára a külföldi művészetkedvelők figyelmét, hogy itthon igazán megismerték volna a nevét. Most azonban a hazai közönség is megtekintheti alkotásait, a műveinek új otthont adó GOENTZ Atelier-ben. A legújabb budapesti belvárosi galéria január 15-től március 15-ig várja a műkedvelő közönséget Göncz Dalma Hová vezet? című kiállításával.

„Az alkotás szabadságot ad” – Interjú Patrick Murakami pop-art képzőművésszel

Remind

Még csak huszonöt éves, de már a magyar pop-art képzőművészet nagyreményű alkotója. Tehetségét, mondhatni véletlenül, az utcán fedezték fel, azóta egyre több galéria tart igényt a képeire. Patrick Murakamival japán-magyar kulturális örökségéről, a váratlan helyekre vezető útkereséséről és inspirációs forrásairól Fejes Réka beszélgetett.

„Az anyaság egy dinamikusan változó szerep”

Remind

Dr. Bakó Tihamér pszichoanalitikus és pszichografikus legfrissebb, pszichológiai témájú grafikát tartalmazó kötetének rajzaiból Anya csak egy van! címmel november elején nyílt kiállítás. Az alkotóval beszélgettünk.

 

Szerző: Kerekes Anna

Újra itt a Textúra az MNG-ben!

Remind

A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria évek óta jól ismert kreatív ötleteiről. Programjuk, a Textúra összművészeti élménnyé változtatja a képzőművészeti alkotások élvezetét.