Keresés
Close this search box.

Szépség és egészség átfogó szemlélettel – Bemutatkozik a Zenon Clinic, Budapest legújabb orvos-esztétikai és egészségügyi klinikája

zenon_clinic

Szépség egészséggel, 360 fokban – ezzel az üzenettel szólítja meg leendő pácienseit Budapest szívében, a Fashion Street-en található exkluzív klinika, a Zenon Clinic. Hogy miben rejlik a koncepció és a szolgáltatási paletta különlegessége? Erről Sárospataki Kittit, a klinika alapítóját és Dr. Sas Andrea bőrgyógyászt kérdeztük.

5 szokás az egészséges és hosszú életért

Remind

Ha megkérdezik, szeretnénk-e száz évig élni, sokan adnak nemleges választ, mondván, ki akarna hosszú éveket ágyhoz kötve, betegen eltölteni élete alkonyán. De mi van akkor, ha megőrizhetnénk fiatalkorunk vitalitását, életminőségét akár a tizedik x-en is túl? Szente Mónika longevity-tanácsadó írása.

Neked fél óra, másnak egy élet – A véradás akár három ember életét is megmentheti

veradas

Ma Magyarországon bárkiben merül fel a segítés szándéka, nagyon rövid idő alatt eljuthat egy vérvételi helyszínre, ahol aztán maximum fél óra múlva már – jó esetben – dolga végeztével indulhat is haza. Donornak lenni rengeteg haszonnal jár, ezek közül azonban a lelkiek a legfontosabbak: hogy egy szimpla, rövid, művelet által akár három ember életét is megmenthetjük. Dr. Nagy Sándorral, az OVSZ szakmai főigazgató-helyettesével beszélgettünk. Kerekes Anna írása.

A longevity titka – 3 tipp a hosszú és egészséges életért

Remind

A hosszú és egészséges élet titka bonyolultabb annál, mint amit egy cikkben ki tudunk fejteni. Az viszont szinte biztosnak látszik, hogy néhány, évtizedek óta ismert egészséges szokás mindennapjainkba építésével valóban hosszabb életben reménykedhetünk. Kerekes Anna írása.

Az élet alkohol nélkül – Így hagytam abba az ivást

Remind

Ahogy magam mögött hagytam a gyerekkort, szinte egyből megismerkedtem az alkohollal. Közvetlen minta nem volt előttem, nincsenek alkoholista szüleim, bár a rokonaim közül többen szenvedélybetegek. Tinédzserként leginkább a bulik, a társaság ösztönzött; mintha az ivás erősítette volna a közösséghez tartozás élményét, miközben örömmel és szabadsággal töltötte volna meg a kisvárosi hétvégék egyhangúságát. Aztán jött az egyetem, a felnőtté válás és a vállalkozói lét velejárói, a Covid magánya. Majd a tisztulás. Hogy miért? Mert kíváncsi lettem, milyen az élet alkohol nélkül. Zahorján Ivett írása.

Kaméleon kamera enged bepillantást az orvoslás jövőjébe

Remind

Édesapák és gyermekorvosok. Király Balázs és Altorjai Péter saját tapasztalataik alapján alkották meg a színes és játékos Kaméleon kamerát, amely nemcsak a túlhajszolt szülők, de a beteg gyerekek és kezelőorvosuk hasznos segítőtársa is lehet. Forradalmi találmányukról Király Balázs mesélt.

Vége az antibiotikumok korának?

Remind

Egy tanulmány szerint komoly problémát okoz, hogy a klasszikus antibiotikumok egyre kevésbé hatásosak. Szalóky Bálint írása.

Otthon a saját testünkben – Interjú Benkovics Júlia nőgyógyásszal

Remind

Jelenleg több mint 44 ezer követője van a @magunkrol Instagram oldalnak, amelyen Benkovics Júlia szülész-nőgyógyász oszt meg hasznos információkat a női testtel kapcsolatban. Az orvos ugyanis küldetésének érzi, hogy bárki számára elérhető, hiteles forrásként szolgáljon a „szorongás és káosz közepette”, amely a gyakran szakmailag ellenőrizetlen információdömpingben való eligazodást kíséri. Kerekes Anna interjúja.

Mit mivel tilos? – Így befolyásolja gyógyszereink hatását, amit elfogyasztunk

Remind

A testünkben működő „laboratóriumban” bizony érdekes hatások, kölcsönhatások zajlanak. Azt, hogy különböző gyógyszerek reakcióba léphetnek egymással, erősíthetik vagy gyengíthetik kívánt hatásukat, eddig is tudtuk. De az, hogy számos élelmiszer nem kívánt módon befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatását – lehet, hogy újdonság? Kautzky-Szemők Adrienn, okleveles természetgyógyász, fitoterapeuta-reflexológus írása.

Az élet vize – Ne hagyd magad kiszáradni!

Remind

Székrekedés, fejfájás, koncentráció zavar, csökkent teljesítőképesség és bizonyos esetekben még csalóka éhségérzet is jelezheti számunkra a tartós dehidratáltságot. Kautzky-Szemők Adrienn, okleveles természetgyógyász, fitoterapeuta-reflexológus írása.